• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulama

Excel Vers. ve Dili
ileri excel
arkadaşlar merhaba
ekteki dosyada ürün kodunu girince yan sayfadan düşeyara ile ürünü buluyor ve ürün adını b kolonuna yazıyor buraya kadar sorun yok benim istediğim getirdiği ürün adını bide ekranda veri doğrulama gibi sorsun bu ürünmü diye ok dersek girişe izin versin
saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba,

Örnek; A2:A10 aralığını, girilmeyecek bir değeri doğrulamadan tanımlayarak bu istediğiniz yapılabilir.

A2:A10 aralığını seçin / veri doğrulama / özel bölümüne;

=A2="/*-dq@&+\}"

yazın ve "hata uyarısı" ekranından sitil seçeneğinden "uyarı" yı seçin ve ileti bölümlerine istediğiniz metni yazarak tamam ile işlemi bitirin.

Not: Formüldeki kırmızı değerin bir manası yoktur. Sadece sallayarak hücreye girilmeyecek bir metin yazdım.

ömer hocam merhaba şimdi benim isteğim şu sayfa 2 de a5 hucresine ürün kodunu girdiğimde b5 e o urunun ismini getiriyor tek isteğim o urunun isminide ekranda bi uyarı olarak söylesin örneğin seçtiğiniz ürün elma ok mi diye sizin dediğiniz sadece giriş te uyarı veriyor hocam

Bu istediğiniz doğrulama ile değil makro ile yapılabilir. Makro olmasında bir sakınca yoksa örnek kodları hazırlayabilirim.

hocam çok iyi olur valla ben biraz denedim for lu x li bişeyler ama bi turlu olmadı

Çalışma sayfasının kod bölümüne kopyalayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

Dim Su As Worksheet, c As Range

If Intersect(Target, [A2:A65500]) Is Nothing Then Exit Sub

Set Su = Sheets("ürün")

Target.Offset(0, 1).ClearContents
    If Selection.Count > 1 Then Exit Sub
    If Target = "" Then Exit Sub

Set c = Su.[A:A].Find(Target, , xlValues, xlWhole)
    If Not c Is Nothing Then
        If MsgBox(Target & " Kodlu Ürün " & Su.Cells(c.Row, "B") & _
            vbCrLf & "Devam Edeyim mi?", vbInformation + vbYesNo, "..:Bilgi:..") = vbYes Then
            Cells(Target.Row, "B") = Su.Cells(c.Row, "B")
        Else
            Target.ClearContents
        End If
    Else
        MsgBox "Girilen Ürünü Bulamadım", , "excel.web.tr"
    End If
End Sub

.

hocam yaklaştık son olaran 4455 kodlu ürün elma demesi lazım orda direk 4455 kodlu ürün devam edeyimmi diyor

#6 numaralı mesajı yeniledim, tekrar deneyiniz.

hocam excelin messi siniz valla :) süper oldu ellerinize sağlık çok teşekkürler

Rica ederim, iyi çalışmalar.

Geri