• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulama sırasında veri listesinde boş hücre olması

Excel Vers. ve Dili
office 365
F sütunundaki veri listesini tanımladım. Veri doğrulama yaptıktan sonra "ı" sütununa sadece "f" sütunundaki veri listesinden giriş yapabiliriyorum. Buraya kadar sorun yok. "f6" hücresine yeni bir veri girip sonra bunu sildikten sonra "ı" sütununa istediğim veriyi girebiliyorum. Veri doğrulama geçersiz hale geliyor. Yani "f6" ya da altındaki hücreler boş olursa "ı" sütunundaki veri doğrulamanın çalışır olmasını nasıl sağlayabilirim

Ekli dosyalar

Ad Yöneticisinden GİDERKALEMİ isimli alanın başvuru yerini aşağıdakiyle değiştirip deneyin:

Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$F$2;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$F:$F)-1;1)

. . .

I sütunundaki hücre aralığını tekrar seçip veri doğrulamadan >
aşağıda belirttiğim boşluğu yoksay seçeneğindeki işareti kaldırın.

do.php

. . .

Yanıt

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
İdris Bey, önerdiğiniz linkteki dosyayı indirdim. Dosyadaki yöndtem 1 sayfasındaki aşamalardan 4. maddedeki "Listede seçili hale gelen herhangi bir hücre üzerinde sağ klik yapın." işlemini yapamadığım için dosyanın diğer sayfalarına hiç geçemedim.

Diğer arkadaşların önerilerinden

1- Kaydır seçeneği işe yarıyor. Ancak veri listesi excek kitapçığının farklı sayfasında ise hata veriyor.

2-Boşlukları yoksay seçeneği de eğer boşlukları görmeyi engellemiyor ancak veri listesinde (kaynak listede) boşluk olsa bile veri listesi dışından seçim yapmayı engelleyerek işime yarıyor.

Kaydır formülü farklı sayfalardaki kaynak veri listeleri için de uygulanabilseydi güzel olurdu.

Not : Formülü =KAYDIR($F$2;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($F:$F)-1;1) şeklinde değiştirdiğimde çalışıyor

yani yukarıdaki formülü ad yöneticisinden değil de veri doğrulamadaki kaynak kısmına yazdığımızda sonuç veriyor. ad yöneticisindeki ad yöneticisindeki başvuru yeri kısmına yazdığımızda sonuç vermiyor.

Geri