• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulama seçimlerini sıfırlama

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
a sutununda alt alta veri doğrulama işlemi yaptım bu sutunlardaki seçimime göre fiyatlarım b sutununda çıkıyır fakat 30 tane veri doğrulamayı kullandıkdan sonra yeni seçim için bazılarını kapatmam yani seçim yapılmamıştır ibaresine dönmem gerekiyor bunu her seferinde manuel el ile yapmak zorunda kalıyorum veri doğrulanmış bir veya birden fazla hücrede boş bir hücrede seçim yaparak sıfırlama şansım varmıdır (tüm veri doğrulanmış hücrelerde seçim yapılmamış seçeneği ortak dır bu fiyatı sıfır gösterir)

Merhaba,

Veri aralığı A2:B10 olarak düşünüldü.
Bu alanda veri doğrulama uygulanan hücreleri bularak "seçim yapılmamıştır" yazar.
Boş kalması için "" yazmanız yeterli.

Kod:
Sub Veri_Dogrulama()

Dim c As Range

For Each c In Range("A2:B10").SpecialCells(xlCellTypeAllValidation)
        c = "seçim yapılmamıştır"
    Next c

End Sub

.

Ben bu yazdığınız kodlardan birşey anlamadım çok ileri derece bilmiyorum ilginiz için teşekkür ederim sorunumu şöyle anlatayım birde
b5 de veri uygulama var açılır listede seçim yapılmamış-ahmet -mehmet yazıyor
burda seçim yaptığımda c5 e seçtiğim ürünün fiyatı geliyor b6 da da veri uygulama var burda da açılan pencerde seçim yapılmamış ile hasan-hüseyin var ben fiyat verirken gerekli seçimleri yapıp fiyatlarını da c stununda topluyorum ama yeniden fiyat vermem gerekdiğinde her seferinde tüm b sutununu seçim yapılmamış a el ile manuel getirmem gerekiyor ki yeni seçim yapabileyim ve daha önce yaptığım seçimlerimin fiyatlarıyla karışmasın işte ben bu elle yaptığım iş için bir buton gibi birşey koyup adına da sıfırlama deyip b sutunundaki seçimlerimi otomatik seçim yapılmamış a almak yani fiyatları sıfırlamış olmak baştan fiyat vermek istiyorum çeçim yaparken alt satırlarda bazı ürünleri unutmuş oluyoruz bu da doğal olarak fiyatımı şişiriyor gözümüzden kaçabiliyor bununla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim yada bu yazdığınız kodlar nedir nereye uygulamam gerekir bunu daha detaylı bana açıklayabilirseniz sevinirim kolay gelsin teşekkürler

çözdüm kod ile bu kodu yapıştırdım çözüldü makro imiş öğrendim bunuda çok tşk ederim

Birde o3 hücresinde veri doğrulamam var burada da iskonto belirliyorum 0 dan 30 a kadar bu hücreyi de sıfırlama butonu ile 0 a getirmek istiyorum bana yazdığınız formül çalışıyor kullanıyorum ama bunu nasıl ekleyeceğimi bilemedim diğerleri metin di seçim yapılmamış ve sıralı alt alta idi bu başka bir yerde ve metin değil veri doğrulamanın ilk basamağı olan 0(sıfır) olsun istiyorum bunu da bu makroya dahil edebilirmiyim kolay gelsin

Birde o3 hücresinde veri doğrulamam var burada da iskonto belirliyorum 0 dan 30 a kadar bu hücreyi de sıfırlama butonu ile 0 a getirmek istiyorum bana yazdığınız formül çalışıyor kullanıyorum ama bunu nasıl ekleyeceğimi bilemedim diğerleri metin di seçim yapılmamış ve sıralı alt alta idi bu başka bir yerde ve metin değil veri doğrulamanın ilk basamağı olan 0(sıfır) olsun istiyorum bunu da bu makroya dahil edebilirmiyim kolay gelsin

Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub Veri_Dogrulama()

Dim c As Range

For Each c In Range("B2:B1000").SpecialCells(xlCellTypeAllValidation)
        If c <> "" Then
            c = "Seçim Yapılmamış"
        End If
    Next c

Range("O3") = 0
End Sub

Yukarıda yaptığım sayfam seçim sayfası bu sayfada seçtiklerimin ve fiyatlarının ben buraya bir kaydet butonu koyup kaydetdiğimde sayfa 2 de soldan sağa bir seri numarsı alarak kayıt olmasını istiyorum bunu yapmam mümkün mü dür acaba bunu yapabilirsem el ile tek tek kaydedip sonra müşteriye teklif formu göndermekden kurtulacağım kaydet dediğimde kaydedecek seri numarasından da başka bir sayfadan çıkdı alacağım başka bir sayfada teklif formuna aktarmayı kendim yapabilirim ama bu kaydetme işini yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin

Sorunuzu örnek dosya ile destekleyip detaylı açıklarmısınız.

www.dosya.tc

ömer bey bir excel sayfasında veri doğrulama kutuları oluşturdum bu kutularda ürünün özellikleri var seçim yaptığımda fiyatları da karşısına otomatik olarak çıkıyor .Burada bana yardımcı olan arkadaşların sayesinde sıfırlama butonu koydum bu butona bastığımda yeniden seçim yapabilmem için tüm bilgiler ve fiyatlar sıfırlanıyor şimdi ben buraya kaydet butonu koyup bu butona bastığımda başka bir sayfada seçimlerimin soldan sağa doğru sıralanıp kayıt edilmesini istiyorum ama bu kayıt butonuna bastığımda gerçekleşsin istiyorum ,yani kaydettiğim zaman teklif vermiş olacağım bunları da tek bir excel sayfasında tutacağım yardımcı olabilirseniz sevinirim

Neyin nereye kaydedileceğini kodlara aktarmam için veri düzenini görmem gerekir. Bu yüzden küçük bir örnek dosya ekleyip açıklamanızı rica etmiştim.

.

İndirme linkini burada paylaşmanız gerekiyor.

Anladığım kadarıyla yazdım.

Farklılık farsa bu mantıkla dosyanıza uyarlayabilirsiniz.

Kod:
Sub Düğme10_Tıklat()

Dim Sk As Worksheet, son As Long

Set Sk = Sheets("KAYIT")

Application.ScreenUpdating = False
    Sheets("SEÇİM").Select

son = Sk.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1

Sk.Cells(son, "A") = Range("L3")
    Sk.Cells(son, "C") = Range("B2")
    Sk.Cells(son, "D") = Range("B3")
    Sk.Cells(son, "E") = Range("B4")
    Sk.Cells(son, "F") = Range("B7")
    Sk.Cells(son, "G") = Range("B9")
    Sk.Cells(son, "K") = Range("D7")
    Sk.Cells(son, "L") = Range("D9")
    Sk.Cells(son, "O") = Range("D14")
    Sk.Cells(son, "P") = Sk.Cells(son, "O") * 0.18
    Sk.Cells(son, "Q") = Sk.Cells(son, "O") + Sk.Cells(son, "P")

Range("L3") = Range("L3") + 1

End Sub

.

Geri