• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama seçilen bilgiye göre tablo doldurma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba Üstadlar;

Benim yapmak istediğim İL SEÇİM DOĞRULMASINA tıkladığımda

A-B-C-D-E- sütununun 8ci satırından itibaren bilgi sayfasında bulunan personelin seçmiş olduğum İL' E ait olan personeli çizelge halinde dökmesini ,

O İLE ait personelin sayfasını çıktı aldıktan sonra

bir sonraki ile geçip o ile ait personelin bilgilerini çıktısını almak istiyorum

Ben düşeayara ile yapmaya çalışıyorum hep aynı kişi adı geliyor

İL SEÇİM DOĞRULMASINI =
DATA sayfasından mevcut personel illerini kopyalarak yapıyorum, fakat ;
Birden fazla ile mensup personelin ilini DOĞRULAMADA TEK olmasını "Yani mükerrer olan ilin silmesini bir türlü yapamdım "

1000 e yakın personel olduğundan ben bunu kendi sistemime entegre edersem her seferinde bir başka personel için tıklamak zorunda ve zaman kaybı yaşamayacağım

EK' teki dosyada açıklamayı yaptım.

İlginizden ve yardımlarınızdan dolayı şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM... Saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba
Sizin istediğinizden farklı birçözüm fakat pivot yapmayı düşündünüzmü hiç. Ekte sizin dosyanıza uyguladım..

İyi geceler..

Murat Bey ilginizden dolayı teşekkür ederim onu düşündüm ama benim istedğim gibi olmadığı için uygulamak istemedim.. Ama teşekkür ederim ....ilginizden dolayı

selam,

veri doğrulama ile yapılmış eki inceleyiniz...

kolay gelsin...

Son düzenleme:
selam,

veri doğrulama ile yapılmış eki inceleyiniz...

kolay gelsin...

Sakman Hocam eline sağlık çok teşekkür ederim. İl plaka yada yada il seçeneği olmadan olabiliyor mu? Birde doğrulma kısmına ben farkı bir liste atacağım mükerrer olan bir liste doğrulamada mükerrer olanları sile bir formül var mı?

selam,
il - plaka seçimi olmadan da yapılabilir tabiki..Ama sizin verilerinizle veri doğrulama yaparsanız mükerrrer veriler var.Bunlar problem yaratır. Yapılanın işinizi karşılamamsına şaşırdım doğrusu...
Kolay gelsin..

Sakman hocam ben kendi sisteminde asıl il değil ilçeler var rica etsem mükerrer kısmı olmasına normal seçim kısmı ormandaki halı ile düzenlemeyi yapabilirsiniz ben biraz yapmaya çalıştım fakat olmadı tekrar teşekkür ederim

Geri