• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama Listesi

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar, ekteki excelde tam olarak ne istediğimi anlattım, bu sitedeki eğitimlere baktım; ancak bunu yapamadım. Özet geçmem gerekirse 2 farklı kritere göre veri doğrulamada liste çıkarmam gerekiyor. Ben bu iki kriteri kolay olması için gruplandırdım; ancak yine de işime yaramadı. Veri doğrulamaya yazdığım formül sığmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Veri doğrulamaya aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=KAYDIR($J$1;KAÇINCI(İNDİS($A$1:$F$24;KAÇINCI($M$1;$A$1:$A$24;0);KAÇINCI($M$2;$A$1:$F$1;0));$I$1:$I$17;0)-1;;EĞERSAY($I$1:$I$17;İNDİS($A$1:$F$24;KAÇINCI($M$1;$A$1:$A$24;0);KAÇINCI($M$2;$A$1:$F$1;0))))

Ben de makrolu bir çözüm vereyim.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Set Sira = Columns(1).Find([m1])
    Set Sayi = Rows(1).Find([m2])
    Deger = Cells(Sira.Row, Sayi.Column)
    b = WorksheetFunction.Match(Deger, Columns("i"), 0)
    s = WorksheetFunction.CountIf(Columns("i"), Deger) + b - 1
    Set Alan = Range("j" & b & ":" & "j" & s)
        With [m3].Validation
            .Delete
            .Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator:= _
            xlBetween, Formula1:="=" & Alan.Address
        End With
End Sub

Merhaba arkadaşlar;
Dünkü yazdığım formülde maalesef bir problemle karşılaştım. Veri doğrulamanın olduğu hücreyi başka bir hücredeki formüle dahil edemiyorum. Başka bir hücreye düşey ara yazıp veri doğrulamanın olduğu hücreyi seçmeye çalışıyorum olmuyor. Ne yapabilirim?

Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Tamam sorunun neden meydana geldiğini buldum. ben formülü başka sayfaya yazıyordum ve o hücre(veri doğrulama) o sayfada seçili iken diğer sayfada formüle başlayınca veri doğrulamanın olduğu hücre seçilemedi. Başka bir hücre seçili iken denedim oldu. Teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz şekilde de veri doğrulama yapılan hücreyi seçebilirsiniz. Bir problem olmaması gerekir. Tabi farklı bir uygulama yapıyorsanız bilemem.

Siz söyledikten sonra tekrar denedim ve aynı şekilde hata verdi. Tam anlatamamış olabilirim. Ama veri doğrulama hücresini tıkladıktan sonra yan sayfada bir hücreye = yazıp o sayfaya geçip veri doğrulamanın olduğu hücreyi seçmeye çalıştığım zaman seçilmiyor; ancak o sayfada başka hücreye tıklayıp yan sayfada = yazdıktan sonra o sayfaya gelip veri doğrulama hücresini seçebiliyorum.Nedenini bilmiyorum .

Profilinizde 2007 versiyon kullandığınız yazıyor. Belki bununla alakalı olabilir.

Haklısınız olabilir. Meşgul ettim teşekkür ederim. İyi günler

Geri