• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulama-liste

Excel Vers. ve Dili
2000
Ekli dosyada veri doğrulama halinde veriler mevcut. tabloda bazı değişkenler bağlı maliyet değerleri değişiyor. (örnekte değişmiyor)
yapmak istediğim istediğim anda liste sayfasına maliyetleri aldırabilmek.. bunu makra ile yapabilirmiyim? yardımcı olursanız çok sevinirim.

dosyanızda bir örnekle bunu açıklasanız hiç bir örnek yok neyin nereye geleceğini anlamadım.

öncelikle ilginiz için çok teşkkür ederim; şu an tıkandım bende bunu çözmeye uğraşıyorum işyerinde,

aslında bu dosya yaklaşık 40 sayfadan oluşuyor.
ebat -kalınlık-boy gibi paremetreler değişince maliyetler değişiyor. fakat örnekte bu sayfaları çıkardım.
yönetimimiz tüm kaliteleri alt alta görmek istiyor. herhangi bir veri yada paremetre değişince kalitelerin maliyeti değiştiği için mecbur teker teker kopyala yapıştır metodu ile teker teker sayfa 2 deki her kalitenin yanına maliyeti yazıyorum. bunun makroyla daha kolay bir şekilde yapabilir miyim?

sizn bu maliyetleri değiştiğinde hangi sayfadan alıyorsanız onunla birlikte dosyanızı gönderin bir de sayfa2'de manuel olarak ne istediğinizi yazın bizde yardım etmeye çalışalım belkide çok kolay formül ile yapılabilir yada makro ile yapılabilir ama siz gerekli bilgileri vermelisiniz ki yardım edelim. bu şekilde kısıtlı bilgilerle daha fazla bir şey yapamayız

fakat sorun maliyetlerin nereden geldiği değil ki ..
sayfa2 deki listeye ;ana ekran c5 te o kalite seçildiğinde oluşan maliyetlerin gelmesi. örnek ebat 1230 kalınlık 4 olunce yeni oluşacak maliyetlerin (c5 hücresi değişitiğinde her kalite için yeni maliyet oluştuğunu düşünün) sayfa2 de kalitenin yanına yazılımına ihtiyacım var.

hocam işyerinde açmıyor excel olarak gönderebilirmisiniz size zahmet

hocam emeğiniz için teşekkürler fakat istediğim bu değil.
sizin yaptığınız örnekte sadece seçili olan 1f nin değerleri çıkıyor diğerleri ise sıfır olarak görünüyor.
benim istediğim seçili olmayanlar dahil tüm kalitelerin değerlerinin çıkmasıydı

Geri