• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama/Liste Hakkında Yardım

Excel Vers. ve Dili
2007 - 2010
k1ZAmW.png

Merhaba arkadaşlar, yukarıdaki resimdeki gibi Veri Doğrulama kullanılarak yapılan, YUSUF44'ün çok yardım ettiği bir liste var, bu listeyi görüntülediğimizde listedekileri mausla tek tek dolaşmak gerekiyor. Resimdeki gibi klavyeden "V" harfi tuşlandığında V harfine inmiyor, mausla V harfi ile başlayan kelimeleri bulmak gerekiyor ve bu zaman kaybı.

Klavyeden harflere tuşlandığında bu listeleri daha hızlı dolaşabilmek bu Veri Doğrulama/Liste uygulaması için çözüm olacak bir yol var mıdır? Teşekkürler.

Sayın Zorbey'in (kendisine teşekkür ediyorum) önerdiği sayfalardan öğrendiğim göre şöyle yapabilirsiniz:

B1 hücresindeki Veri doğrulama formülünü aşağıdakiyle değiştirin:
Kod:
=DOLAYLI("G"&KAÇINCI(B1&"*";G:G;0)&":G"&EĞERSAY(G:G;B1&"*")+KAÇINCI(B1&"*";G:G;0)-1)
Veri doğrulamanın doğru çalışması için alan listesinin koda göre A'dan Z'ye sıralanması gerekmektedir. Bunun için alan tablosunu (G:J sütunları) seçip havaalanı yani G sütununa göre artan sıralayın. Daha sonra B1 hücresinde herhangi bir harfe basıp veri doğrulama okunu tıkladığınızda o harfle başlayan alanlar listelenecektir.

Sayın Zorbey'in (kendisine teşekkür ediyorum) önerdiği sayfalardan öğrendiğim göre şöyle yapabilirsiniz:

B1 hücresindeki Veri doğrulama formülünü aşağıdakiyle değiştirin:
Kod:
=DOLAYLI("G"&KAÇINCI(B1&"*";G:G;0)&":G"&EĞERSAY(G:G;B1&"*")+KAÇINCI(B1&"*";G:G;0)-1)
Veri doğrulamanın doğru çalışması için alan listesinin koda göre A'dan Z'ye sıralanması gerekmektedir. Bunun için alan tablosunu (G:J sütunları) seçip havaalanı yani G sütununa göre artan sıralayın. Daha sonra B1 hücresinde herhangi bir harfe basıp veri doğrulama okunu tıkladığınızda o harfle başlayan alanlar listelenecektir.

Yok beceremedim :)

Çok basit aslında, B1 hücresini seçin
Veri doğrulama menüsünü açın
Orda İzin verilen kısmında Liste seçili, onu değiştirmeyin
Aşağıda kaynak kısmında =alan yazılı
İşte bu bölümdeki formülü yukarda verilen formülle değiştirin
Daha sonra doğru çalışması için G:J aralığındaki alan ve saat listenizi seçin ve G yani alan kodu sütununa göre küçükten büyüğe sıralayın
Son olarak denemek içn B1 hücresine herhangi bir alanın ilk harfini yazın
harfi yazdıktan sonra hücrenin yanındaki oka tıkladığınızda o harfle başlayan alanlar listelenecektir.

Pardon bir noktayı atlamışım :(

Veri doğrulama menüsünde ilk olarak Ayarlar sekmesi vardır, biz orda liste ve formülü ayarlamıştık. Bir de Hata iletisiyle Girdi İletisi sekmeleri vardır. O sekmelerdeki işaretleri de kaldırmanız gerekiyor.

Geri