• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulama > Liste - Boş Hücreleri Gösterme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Selam,

Acil Yardım!!!

Veri doğrulama > Liste ile oluşturulan açılan hücrede, değerleri alındığı hücreler aralığındaki boş hücreler nasıl yoksayılarak bu listede görülmemesi sağlanır.

Lütfen Yardım.

Ayrıca e-mail atarsanız sevinirim.
caneresin@hotmail.com

Selam,

Gerçekten çok teşekkür ederim. Büyük bir dertten kurtardın. Bir şey daha rica edeceğim. Aynı isimden 2 defa girince açılır listede 2 defa çıkıyor. Açılır listede isimlerin tekrar etmemesini sağlayabilirmiyiz.

Saygılar,

Merhaba;
B2 hücresindeki formülü;
=EĞER(A2="";"";EĞER(EĞERSAY($A$1:A2;A2)=1;TOPLA.ÇARPIM(--(A2>$A$2:$A$65000));""))
şeklinde değiştirip aşağı doğru çoğaltın.
Not: formül arasında oluşan boşlukları kaldırın.
Ayrıca bu liste birebir alınabilirdi ama alfabetik olmasının daha kullanışlı olacağını düşündüm.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
=EĞER(A2="";"";EĞER(EĞERSAY($A$1:A2;A2)=1;TOPLA.ÇARPIM(--(A2>$A$2:$A$65000));""))

sayın muygun hocam bir süredir yukardaki yazmış olduğunuz formüller gibi formülleri ve diğer bazı arkadaşların yazmış oldukları formülleri ilgiyle dikkatle ve İMRENEREK izliyorum.

Sayın üstadım biraz bu işi bildiğimi zannederdim ama sizlerin bildiklerini görünce hiç bişey bilmediğimi öğrendim.

Bu formüllerdeki hiç bir mantık gözükmüyor bunların mantığı nasıl öğrenilir.
ve bir sorum daha var dizi formüllerin varlığını yeni öğrendim bunlarıda öğrenebileceğimiz bir dershane var mı?

Merhaba Syn.hmustafay;
Sitemizin arama motoruna herhangi bir işlev yazarsanız bir sürü örnek olabilecek link bulursunuz. Ayrıca excel dersanesini takip ederseniz yine çok değerli uygulama örneklerine ulaşırsınız.
Yada excelin kendi yardım menülerinden kısıtlıda olsa yazılım formatı alabilirsiniz.
Ve unutmamak gerekirki her yazılım programlama dili yada cümlesi bir mantık çerçevesinde yazılması gerekir. Zaten programlama dili denilen şeyde budur.
İyi çalışmalar.

Merhaba Syn.hmustafay;
Sitemizin arama motoruna herhangi bir işlev yazarsanız bir sürü örnek olabilecek link bulursunuz. Ayrıca excel dersanesini takip ederseniz yine çok değerli uygulama örneklerine ulaşırsınız.
Yada excelin kendi yardım menülerinden kısıtlıda olsa yazılım formatı alabilirsiniz.
Ve unutmamak gerekirki her yazılım programlama dili yada cümlesi bir mantık çerçevesinde yazılması gerekir. Zaten programlama dili denilen şeyde budur.
İyi çalışmalar.

teşekkür ederim
excelin yardım menüsü pek işimi yaramıyor ama zaman buldukça sitenin mevcut dersane uygulamalarını çalışıyorum. Umarım sizlere bir adım yetişirim.
emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim

Sayın Muygun,

Gerçekten çok yardımcı oldunuz. İyi ki varsınız. Bu iyiliğinizi hiç unutmayacağım. Bu forum ortamı mükemmel. Hiç bu kadar hızlı cevap ala bileceğimi düşünmemiştim.

Saygılar.

Veri doğrulama boşluk

buradaki örneği inceledim. ancak kendi dosyama uyarlayamadım.
boşlukları görmemesini ve aynı isimden birden fazla olması halinde tek isim görmesini ayrıca harf sırasına göre olmasını da sağlamak istiyorum.

benim dosyama uyarlama konusunda yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Sayın muygun'un örnek belgesindeki işlemin belgenize uyarlanmış hali ekte.
.

Ekli dosyalar

Ömer Bey gece gece imdadıma yetiştiniz yine. Teşekkürler

Ömer Bey gece gece imdadıma yetiştiniz yine. Teşekkürler
Emek gerçekte Sayın muygun'un, benimkisi yöntemin sadece dosyanıza uygulanmasından ibaret.

İhtiyaç görüldüyse mesele yok, iyi günler dilerim.
.

Geri