• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama List hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan morfiss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Merhaba arkadaşlar ,

Veri doğrulama yöntemiyle liste oluşturdum yapmak istediğim o hücrede listeden bir isim seçilmediğinde yani boşluk olduğunda listeden isim seçiniz diye uyarı vermek.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler

Ekli dosyalar

MErhaba
İyi Çalışmalar
Umarım İStediğiniz Gibidir.

Son düzenleme:
Merhaba...
arkadaşlar inşallah yardımcı olursunuz.

ben bir müşteri takip programı yapmak istiyorum.
bunu iki sayfada düşünün.
1. Sayfa ana sayfam.
ana sayfada tablo olacak
hazırladığım tablodaki bilgiler her kayıttan sonra 2. sayfada sırası ile diğer satırlara kaydını nasıl yapacam

Ör: ana sayfada kişi bilgileri adı soyadı tlf vb bir tablo olacak her kayıt tan sonra ikinci sayfaya
A1
B1
C1 GİBİ KAYIT YAPACAK

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜR EDERİM

MErhaba
İyi Çalışmalar
Umarım İStediğiniz Gibidir.

Asr35 çalışmanız için teşekkürler ancak istediğim bu değil tam olarak.List kısmına listede olmayan bişey yazdığınızda uyarı çıkıyor.Gönderdiğim örnekte D3 hücresine aa , cc gibi liste dışında bişey yazınca "lütfen listeden isminizi seçiniz" hata mesajını verdirebiliyorum.Bu hata mesajını boşluk olduğunda da vermesini istiyorum.Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Asr35 çalışmanız için teşekkürler ancak istediğim bu değil tam olarak.List kısmına listede olmayan bişey yazdığınızda uyarı çıkıyor.Gönderdiğim örnekte D3 hücresine aa , cc gibi liste dışında bişey yazınca "lütfen listeden isminizi seçiniz" hata mesajını verdirebiliyorum.Bu hata mesajını boşluk olduğunda da vermesini istiyorum.Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba
Sayfanın kod bölümüne yazarak deneyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Range("d3") = "" Then
MsgBox "Listeden İsim Seçiniz!"
End If
End Sub

Aslında bu kod işinizi görür ancak sayfa üzerinde nerede işlem yapılacaksa o hücreler için yazmak gerekir.
Hatta kod olmadan da işlem yapılacak hücre için fonksiyonla çözüm üretilebilir.

Merhaba
Sayfanın kod bölümüne yazarak deneyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Range("d3") = "" Then
MsgBox "Listeden İsim Seçiniz!"
End If
End Sub

Aslında bu kod işinizi görür ancak sayfa üzerinde nerede işlem yapılacaksa o hücreler için yazmak gerekir.
Hatta kod olmadan da işlem yapılacak hücre için fonksiyonla çözüm üretilebilir.

Sayın uzmanamele ,

Ekteki örnekte sarı işaretli yerlerde bunu uygulayabilir misiniz ? fonksiyonla ?

Ekli dosyalar

Geri