• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulama ile Veri bulup açıklama olması.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Çalışma sayfasının, C3:C girilecek müşteri isimleri, Şartlar sayfasının B sütunundaki gibidir. Müşteri adı yazarken, Tıpkı excel de olduğu gibi bir üst veriden yazarken hücreye daha ilk harfini algıladığı gibi bir yöntem istiyorum. Müşteri ismi girildikten sonra şartlar sayfasındaki bulunan hangi müşteri adı girildiyse yan hücresi otomatik olarak açıklama gelmesini istiyorum. Bu işlemi combobox ile yapıyorum ama pek kullanışlı olmuyor. Gerek ad tanılama gerek veri doğrulama gibi bir yöntemle yapmamız mümkün mü? Örnek çalışma ektedir.
İyi çalışmalar dilerim. İyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Veri doğrulama liste özelliğini kullanarak combobox gibi verileri hücrelere getirebiliyorum. Sonra bunu kaydediyorum, çalışmayı kapa aç yaptığımda, yaptığım doğrulama silinmiş oluyor. Ayrıca, hücreye veri girerken, combobox gibi yazdığım harflere göre verileri getirmesini sağlamak mümkün mü?

Merhaba,
Veri doğrulama liste özelliğini kullanarak combobox gibi verileri hücrelere getirebiliyorum. Sonra bunu kaydediyorum, çalışmayı kapa aç yaptığımda, yaptığım doğrulama silinmiş oluyor. Ayrıca, hücreye veri girerken, combobox gibi yazdığım harflere göre verileri getirmesini sağlamak mümkün mü?

Merhaba
Yapılacakları anlatayım öncelikle
Bir ad tanımlayın
Müşteri ( siz ismi kendiniz belirlersiniz )
Başvuru Yerine
Kod:
=ŞARTLAR!$B$3:$B$65536
Bu formülü yazın ve tamam diyerek ad tanımlamayı bitirin.
C3 hücresini seçin. Veri Doğrulama - Ayarlar - İzin Verilen'den Liste - Kaynak Bölümüne
Kod:
=DOLAYLI("'ŞARTLAR'!B"&KAÇINCI($C3&"*";Müşteri;0)+2&":B"&EĞERSAY(Müşteri;$C3&"*")+KAÇINCI($C3&"*";Müşteri;0)+1)
Bu formülü yazın.
Daha sonra üst sekemelerden Girdi İletisi Hücre Seçildikten sonra girdi iletisi göster seçeneğinin tik'ini kaldırın.
Daha sonra üst sekemelerden Hata Uyarısı kısmındaki Geçersiz veri girdikten sonra hata uyarısını gösterin tik'ini kaldırın ve doğrulamayı tamam diyerek kapatın.
Sonra C3 hücresine istediğini herhangi bir harfi yazın ve yan tarafındaki bulunan Ok işaretine tıklayın. Orada tüm o harfe ait listeyi görebileceksiniz.
Açıklama için ise
Hangi hücrede görmek istiyorsanız
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($C3;ŞARTLAR!$B$3:$C$65536;2;0));"Bu Değeri Bulamadım";DÜŞEYARA($C3;ŞARTLAR!$B$3:$C$65536;2;0))
Bu formülü yazın.
Daha sonra hem Veri - Doğrulamayı hemde Formülü yeterince aşağıya doğru çekerek çoğaltın.
Kolay Gelsin.

Merhaba Mehmet Bey,
İlgi ve alakalarınıza çok teşekkür ederim, çok güzel bir çalışma oldu, beklediğimden farklı ama yine de çok güzel. Şunu söylemek istiyorum. Ne kadar mümkünatı var bilemiyorum tabiki.
İlk harfini girdiğimizde o harflerle başlayanları ok tuşunu basıldığında listeliyor. Bunu ilk harfleri girildiğinde o harflerle başlayanları ok tuşuna basılmadan listelenmesi sağlanamaz mı? Açıklama ya gelince ben o açıklamayı bildiğimiz açıklama olarak istemiştim. Hani sağ klik açıklama ekle gibi.
Teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.

Son düzenleme:
Merhaba Mehmet Bey,
İlgi ve alakalarınıza çok teşekkür ederim, çok güzel bir çalışma oldu, beklediğimden farklı ama yine de çok güzel. Şunu söylemek istiyorum. Ne kadar mümkünatı var bilemiyorum tabiki.
İlk harfini girdiğimizde o harflerle başlayanları ok tuşunu basıldığında listeliyor. Bunu ilk harfleri girildiğinde o harflerle başlayanları ok tuşuna basılmadan listelenmesi sağlanamaz mı? Açıklama ya gelince ben o açıklamayı bildiğimiz açıklama olarak istemiştim. Hani sağ klik açıklama ekle gibi.
Teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.

Merhaba
Formül ile bunu yaptığımızda formül belli aralığa başvuru yaptığından başka verileri de getiriyor. Dilerseniz yardımcı sütun kullanarak sizin yazdığınız kıstasa göre arama yaptıralım sizde ona göre seçim yaparsınız.
Açıklamaya gelince bunu makrosuz yapamazsınız her şartta makro ile yaptırmak zorundasınız. Ya normal bir makro yada Ktf yazarak halledilir.

Geri