• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulama ile ilgili..

İyi günler
Bir sipariş formu oluşturmak istiyorum
Bu formda da veri doğrulamayı kullanmak istiyorum.
Forumu inceledim, ama istediğim gibi bişey bulamadım..
Benim istediğim, Ekte,
a-sayfa1 deki ilgili kişilerden aynı olanların sayfa2 de a2 deki açılır pencerede tekrar etmemesi
b- a2 Açılır penceresinde ilgili kişiyi seçince sayfa1 de ilgili kişinin karşısındaki firmaların kodunun,sayfa2 deki b2 açılır penceresinde görüntülenmesi
Bunun formülden ziyade vba ile yapılma imkanı varmıdır.
Şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

merhaba

örnek dosyanız istediğiniz işlem için uygun değil.
ali, veli gibi isimler mükerrer girilmiş, bu kişiler aynı kişiler olmamalı.
aynı kişi değillerse mükerrer de değildir.
zaten her kişinin farklı bir kodu var, dolayısıyla mükerrer kişi isimlerini yok sayarsanız ilgili kişinin kodunu göremezsiniz.
tavsiyem, kod ve ünvanları düşeyara ile bulmanız.

Şöyle açıklayım
Tablodaki o veli, ahmet, mahmut herbiri birer satıcı, isimlerinin karşısındaki kodlar da sorumlu oldukları firma kodlarıdır.
Yani ben ilgili satıcıyı seçtiğim anda bana yalnızca o satıcının sorumlu olduğu firma kodlarını vermesi lazım.

Şöyle açıklayım
Tablodaki o veli, ahmet, mahmut herbiri birer satıcı, isimlerinin karşısındaki kodlar da sorumlu oldukları firma kodlarıdır.
Yani ben ilgili satıcıyı seçtiğim anda bana yalnızca o satıcının sorumlu olduğu firma kodlarını vermesi lazım.

merhaba
açıklamanıza gerek yok, ben ne istediğinizi anladım ama siz benin ne dediğimi anlayamamışsınız.
ya da durumu her 2 tarafında anlayabilmesi için söyle yapmakta fayda var;
örnek dosyanızı, mesela isimler ve firma kodları şeklinde değilde daha somut bir şekilde düzenleyiniz, ona göre bir çözüm yolu bulmaya çalışalım.

Geri