- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 (Türkçe)
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=EĞER(B2="";"";EĞER(EYOKSA(DÜŞEYARA(B2;$L:$L;1;0));"Ödeme yapılabilir";"Bu kişiye ödeme yapılamaz"))
=EĞER(B[COLOR="Red"]3[/COLOR]="";"";EĞER(EYOKSA(DÜŞEYARA(B[COLOR="red"]3[/COLOR];$[COLOR="Red"]H[/COLOR]:$[COLOR="red"]H[/COLOR];1;0));"Ödeme yapılabilir";"Bu kişiye ödeme yapılamaz"))
Dosyada adı ve soyadı birleşikti yeni dosyada adı ve soyadı ayrı veri başlığı olarak düzenledim. Ayrıca Ödeme yapılamaz durumunda arka planın otomatik kırmızı Ödeme yapılabilir durumda ise arka planın otomatik yeşil olmasını istiyorum.Nasıl yapabilirim.Dosyanızı yeniden inceledim. Sorun büyük harf, küçük harf farklılığından kaynaklanmıyor. Dosyanızda birkaç değişiklik yapmışsınız. Önceki halinde isimler L sütunundaydı. DÜŞEYARA L sütununda arıyor ve buluyordu. Dosyanın yapısı değişince araması gereken sütun H olmuş. Yine ilk isim olan satır ikinci satırdı, şimdi üçüncü satır olmuş. Formülü buna göre düzeltirseniz yine doğru sonucu verecektir. Soruna neden olan yerler kırmızı renkte gösterilmiştir.
Yeni dosyaya göre uyarlanmış formül E3 hücresine yapıştırılıp aşağıya doğru kopyalanması gerekiyor;
Kod:=EĞER(B[COLOR="Red"]3[/COLOR]="";"";EĞER(EYOKSA(DÜŞEYARA(B[COLOR="red"]3[/COLOR];$[COLOR="Red"]H[/COLOR]:$[COLOR="red"]H[/COLOR];1;0));"Ödeme yapılabilir";"Bu kişiye ödeme yapılamaz"))