• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri doğrulama hk. Yardım..

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhaba Arkadaşlar,

Veri Doğrulamayla ilgili bir sorunu aşamadım baktığım örneklerde istediğimi bulamadım.
Ekte personel listesi isimli ve 1.emisyon isimli 2 sayfam var benim istediğim,

1.Emisyon yazan sayfadaki sarı yere açılır kutudan bir isim seçtiğimde yeşil yere geçip tekrar isim seçmek için açılır kutuyu açtığımda üstte seçmiş olduğum ismin alttaki listede çıkmasını istemiyorum. Bunu yapmak mümkün mü ?? yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.

formülü varsa formülle yoksada makro ile yardımlarınızı bekliyorum..

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Merhaba Sayın Sakman26 ,

Göndermiş olduğunuz eki inceledim fakat şunu fark ettim;

- üstte isim yazıp alta geçtiğimizde evet üstte seçtiğimiz ismi göstermiyor. Fakat ilk önce alttaki ismi seçip sonra üstteki ismi seçmek istediğimde listede altta seçmiş olduğum isimde çıkmaktadır.

- Birde 1.emisyon yazan sayfamda veri doğrulama alanını aşağıya doğru arttırmak istediğimde de seçilen isimler gözükmektedir buda sanırım formülde almış olduğunuz alanla alakalı.(Aşağıya doğru isim ekleme durumum var çünkü)

selam,
sorularınıza cevap olarak,
1 - dosyanızda iki adet açılır liste mevcuttu. Anladığım birinci açılır listeden (yani C6 hücresindeki SARI dolgulu hücre) isim seçildiğinde seçilen ismin ikinci listede olmaması şeklinde idi. Personel sayfasında C yardımcı kolonundaki formüller de bu mantıkta hazırlandı. Formüllerde istenilen değişiklikler yaparak istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Yani, bu tip açılır listeden kaç adet olacaksa ve hangilerinin önce açılması gerekiyorsa ona göre referans listesi ve yardımcı kolon kullanmak gereklidir.
2 - Açılır liste adedi ile ilgili olayı 1. cevap içerisinde de anlatmaya çalıştım. Gönderdiğim çözüm önerisinde kullanılan mantık, her bir açılır kutu için referans listesi farklı farklı tanımlanacak şekildedir. Ve her biri için de ayrı ayrı formüle edilip liste oluşturulması gerekir. örneğinizde 2 adet vardı. Buna göre çözüm önerildi.
Dolayısıyla, size iki yol kalıyor.
Ya bu formülleri kendinize uyarlayarak açılır liste adediniz kadar referans listesi oluşturacaksınız.
Ya da ne yapmak istediğinizi tam açıklayan örneğinizi gönderip çözüm isteyeceksiniz.
kolay gelsin..

Selam,

Yardımınız için teşekkür ederim Kendim çoğaltmayı deneyim :)

Selam,
Tamam..
Problem olduğunda yazarsınız..
(yapılmak istenileni tam açıklayan örneğinizi / açıklamanızı da eklersiniz)
kolay gelsin..

Geri