• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri doğrulama hakkında

tamam hallettim kod isim tanımlamasında Kankara ve Kmersin yapınca çözüldü olay DOLAYLI("K"&H2) şu formülde gizliymiş çok sağol

arkadaşlar tekrar merhaba ı sütununa yazdığım veriye yakın harfleri yazınca tamamlama özelliği oluyormu acaba veri doğrulamada illa seçmekmi lazım yoksa?

arkadaşlar tekrar merhaba ı sütununa yazdığım veriye yakın harfleri yazınca tamamlama özelliği oluyormu acaba veri doğrulamada illa seçmekmi lazım yoksa?
Merhaba.

Kullandığınız yakın deyiminden içerir filtresi gibi birşey düşündüğünüzü varsaydım.
Aşağıdaki konu sayfasına bir göz atın isterseniz (AD TANIMLAMA'ya dikkat)
Konu sayfasındaki yazışmaları gözden geçirip, o konu sayfasındaki
4 numaralı cevabımın ekinde yer alan belgeye (belgeye erişim bağlantı adresi aşağıda) bir bakın isterseniz.

İlgili konu sayfasına buradan erişebilirsiniz.
4 numaralı cevabın ekindeki belgeye ise buradan erişebilirsiniz.
.

Merhaba.

Kullandığınız yakın deyiminden içerir filtresi gibi birşey düşündüğünüzü varsaydım.
Aşağıdaki konu sayfasına bir göz atın isterseniz (AD TANIMLAMA'ya dikkat)
Konu sayfasındaki yazışmaları gözden geçirip, o konu sayfasındaki
4 numaralı cevabımın ekinde yer alan belgeye (belgeye erişim bağlantı adresi aşağıda) bir bakın isterseniz.

İlgili konu sayfasına buradan erişebilirsiniz.
4 numaralı cevabın ekindeki belgeye ise buradan erişebilirsiniz.
.

cevabınız için teşekkürler ama, ben bu kullandığınızı nasıl yapıcam dolaylı formülü kullanmam gerekiyor birden başka değişkene göre yan hücreyi seçebiliyorum konudaki örneğime bakabilirsiniz

Merhaba.

Benim önerdiğim yöntem, (yanılmıyorsam) tek hücre için uygulanabiliyor.
İsterseniz ekteki belgenize bir bakın.

Bu ihtiyacınız için olmasa bile başka belgelerde işinize yarayabilir.

Ayrıca J2 hücresine de formül uyguladım.

Belgeye buradan ulaşabilirsiniz.
.

Merhaba.

Benim önerdiğim yöntem, (yanılmıyorsam) tek hücre için uygulanabiliyor.
İsterseniz ekteki belgenize bir bakın.

Bu ihtiyacınız için olmasa bile başka belgelerde işinize yarayabilir.

Ayrıca J2 hücresine de formül uyguladım.

.

verdiğiniz cevap için teşekkürler oldukça işe yaradı ben bunun dışında birşey daha soracağım. Mesela ili seçtikten sonra o kısma taşıt yazdığımda tamamlıyordu önceden galiba 2 ildede aynı veri olduğu için tamamlamıyor seçmek zorundasın bunla alakalı bir çözüm olabilirmi kelimeyi girince kendi tamamlasın gibi birşey olabilirmi

verdiğiniz cevap için teşekkürler oldukça işe yaradı ben bunun dışında birşey daha soracağım. Mesela ili seçtikten sonra o kısma taşıt yazdığımda tamamlıyordu önceden galiba 2 ildede aynı veri olduğu için tamamlamıyor seçmek zorundasın bunla alakalı bir çözüm olabilirmi kelimeyi girince kendi tamamlasın gibi birşey olabilirmi
Merhaba.

Normal veri doğrulama işleminde bu istediğiniz mümkün değil sanırım.
Onun yerine biraz dolaylı da olsa istediğinize yakın özellik ekledim.

Ekteki belgeyi inceleyiniz. Yeni belgeye buradan ulaşabilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Normal veri doğrulama işleminde bu istediğiniz mümkün değil sanırım.
Onun yerine biraz dolaylı da olsa istediğinize yakın özellik ekledim.

Ekteki belgeyi inceleyiniz. Yeni belgeye buradan ulaşabilirsiniz.
.

merhaba örnek dosyanız mükkemel olmuş. Şantiye kısmını şeçince h1 hücresi otomatik değişiyor bunu makroylamı yaptınız acaba. Şantiye şeçmeyince bi alt satırdaki şantiye kısmını şeçemiyoruz bunu kapatma şansı varmı bazen şantiye şeçilmeden manuel olarak kod girilmesi gerekiyor ve bu kodlar dışında bir kod giriliyor. Bunun dışında kodları yorumlamaya çalışıyorum ama kod bilgim yeterli olmadığından tıkanıyorum. 1.ci satırdan 40a kadar şantiye şeçimine göre veriler geliyor bunu otomatik tamamlama için yaptınız sanırsam çok güzel olmuş gerçekten. Bir diğer öğrenmek istediğim, makroya yazdığınız verileri ve detay kodları getirirken kullandığınız kodları kısaca anlatabilirmisiniz bu adres formülü işin içine girince ben iyice karıştırıyorum

merhaba örnek dosyanız mükkemel olmuş. Şantiye kısmını şeçince h1 hücresi otomatik değişiyor bunu makroylamı yaptınız acaba. Şantiye şeçmeyince bi alt satırdaki şantiye kısmını şeçemiyoruz bunu kapatma şansı varmı bazen şantiye şeçilmeden manuel olarak kod girilmesi gerekiyor ve bu kodlar dışında bir kod giriliyor. Bunun dışında kodları yorumlamaya çalışıyorum ama kod bilgim yeterli olmadığından tıkanıyorum. 1.ci satırdan 40a kadar şantiye şeçimine göre veriler geliyor bunu otomatik tamamlama için yaptınız sanırsam çok güzel olmuş gerçekten. Bir diğer öğrenmek istediğim, makroya yazdığınız verileri ve detay kodları getirirken kullandığınız kodları kısaca anlatabilirmisiniz bu adres formülü işin içine girince ben iyice karıştırıyorum
Merhaba.

Ekli belgede açıklamalar yazdım.
Gözden geçiriniz.

.

Sayın Ömer Bey, ve mrkaan çalışma ilgilendiğim bir konu idi. Teşekkür ederim.
Ancak;a) SAYIN MRKAAN; 3.penceredeki soru için 4. penceredeki çözümü yazmışsınız.DOLAYLI("K"&H2) formülünün yerleştirilmiş hali ile bütün formülü buraya yazar mısınız?.Zira benimki çalışmadı. kod isim tanımlamasında Kankara ve Kmersin yapmama rağmen formülü tamamlayamadım.

b)SAYIN ÖMERBARAN üsdadım; 10 penceredeki eklenmiş dosyadaki J sütunundaki formülü EXCEL 2003 İÇİN DÜZENLEMENİZ MÜMKÜN MÜ?
c) Veri doğrulamanın liste kutusunu hücre içine fare yerine klavye tuşu ile girmek mümkün mü? Hangisi ile girilir?

cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla.

Son düzenleme:
Merhaba.

--- J sütunundaki formülü aşağıdaki şekilde kullanırsanız 2003 versiyonunda da sorun yaşamazsınız, aslında EĞERHATA işlevine gerek yok idi.
.
Kod:
=EĞER(YADA(H42="";I42="");"";İNDİS(DOLAYLI("Sayfa2!"&ADRES(2;KAÇINCI($H42;Sayfa2!$A$1:$O$1;0);4)&":"&ADRES(40;KAÇINCI($H42;Sayfa2!$A$1:$O$1;0);4));KAÇINCI(I42;DOLAYLI("Sayfa2!"&ADRES(2;KAÇINCI($H42;Sayfa2!$A$1:$O$1;0)+1;4)&":"&ADRES(40;KAÇINCI($H42;Sayfa2!$A$1:$O$1;0)+1;4));0);0))

--- Aslına bakarsanız AD TANIMLAMASInda Kankara ve Kmersin tanımlaması da düzeltilirse; J sütunu için, yukarıdaki uzun formül yerine,
orijinal belgede yer alan aşağıdaki formül de sonuç verecektir.
.
Kod:
=EĞER(YADA(H2="";I2="");"";İNDİS(DOLAYLI("K"&H2);KAÇINCI(I2;DOLAYLI(H2);0);1))
--- Veri doğrulama -> Liste özelliği uygulanmış hücredeki veri doğrulama listesinin, klavye üzerinden açılabilirliğini bilemiyorum,
bildiğim kadarıyla sadece fare ile açılıyor.
.

Son düzenleme:
Merhaba.

--- J sütunundaki formülü aşağıdaki şekilde kullanırsanız 2003 versiyonunda da sorun yaşamazsınız, aslında EĞERHATA işlevine gerek yok idi.
.
Kod:
=EĞER(YADA(H42="";I42="");"";İNDİS(DOLAYLI("Sayfa2!"&ADRES(2;KAÇINCI($H42;Sayfa2!$A$1:$O$1;0);4)&":"&ADRES(40;KAÇINCI($H42;Sayfa2!$A$1:$O$1;0);4));KAÇINCI(I42;DOLAYLI("Sayfa2!"&ADRES(2;KAÇINCI($H42;Sayfa2!$A$1:$O$1;0)+1;4)&":"&ADRES(40;KAÇINCI($H42;Sayfa2!$A$1:$O$1;0)+1;4));0);0))

--- Aslına bakarsanız AD TANIMLAMASInda Kankara ve Kmersin tanımlaması da düzeltilirse; J sütunu için, yukarıdaki uzun formül yerine,
orijinal belgede yer alan aşağıdaki formül de sonuç verecektir.
.
Kod:
--- Veri doğrulama -> Liste özelliği uygulanmış hücredeki veri doğrulama listesinin, klavye üzerinden açılabilirliğini bilemiyorum,
bildiğim kadarıyla sadece fare ile açılıyor.
.

çok sağolun çok teşekkürler ben adres formülü yerine daha önce verdiğiniz

bu kodu kullanacağım diğeri çok karışık geliyor ama açıklamalı güzelce yazmışssınız onuda inceliyip o formülüde öğreneceğim.

Yardımlarınız için çok sağolun.

Merhaba.

İhtiyaç görüldüyse mesele yok.

ADRES formülü kısmını başına = işareti koyup H sütununda veri olan bir satıra uygulayıp, sonra aynı satırdaki ŞANTİYE adını değiştirdiğinizde formül sonucundaki değişimi görerek daha iyi anlarsınız bence.
.

teşekkürler

Son düzenleme:
Geri