• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama Formul

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Türkçe
Sevgili Arkadaşlar,
Mesela A2 ile Z10 arasındaki hücrelere sayı girilmesine izin verilmesi için A1 hücresine belli bir kelime girilmiş olmasını nasıl sağlarız. Şimdiden ilginize teşekkürler.
Mesela A1 de Kitap, Defter veya Kalem kelimeleri yazılı ise A2 ile Z10 arasındaki hücrelere rakam yazılabilsin, bu kelimelerin dışında bir kelime yazıyorsa rakam girilmesini engellesin.

Merhaba

Veri doğrulama özel formülü olarak deneyiniz.
Kod:
=EĞER(YADA($A$1="Kitap";$A$1="Defter";$A$1="Kalem");ESAYIYSA(A2);YADA(ESAYIYSA(A2);EMETİNSE(A2)))

Ekteki dosyada yardımcı olabilirmisiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekteki dosyada yardımcı olabilirmisiniz

Sarı renkli alanı mausunuz ile imleçle tarayın.
Bu alan taralı iken;
Menü'den Veri'yi tıklayın. Veri doğrulama'yı seçin.Açılan kutucuktan Özel Formülü seçin ve aşağısındaki hücreye ;
Kod:
=$K$4=""

yazın.Tamam'ı tıklayın.

İlginize çok teşekkürler ancak sizin verdiğiniz formülü girince o alana hiç bir şekilde sayı yazılamıyor.

Benim istediğim K4 hücresinde biyoloji-matematik veya fizik kelimeleri yazılıysa sözel alanına sayı girilmesine izin verilmemesi.

Merhaba

İlgili alanın veri doğrulama özel formülüne yazınız.
Kod:
=EĞER(YADA($K4="Matematik";$K4="Fizik";$K4="Biyoloji");ESAYIYSA($U4);YADA(ESAYIYSA($U4);EMETİNSE($U4)))

Formül bu ancak sizin istediğiniz sonucu vermeyebilir. Bu da sizin ilk sorunuzla son söylediğiniz arasındaki tutarsızlıktan kaynaklanıyor.
Bilerek düzeltmedim...

Önceki mesajıma verilen cevabı asıl sorunuma uyarlayabileceğimi sandım ancak yapamayınca EK'te dosya gönderdim. Zahmet olmazsa dosya üzerinde bi bakıverin. Teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri