• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulama (Diğer Sf'dan Oto.Doldurma)

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba,

Ekteki örneğimde göreceğiniz gibi, yapmak istediğim Sayfa 1 sayfasında B sütununda yer alan ALICILAR'ı eklerken VERİ LİSTESİNDEN seçmek yerine satıra giriş yapılabilip bu girişlerde otomatik doldurmayı etkinleştirmek.Bu girişler CARİLER sayfasından çekilerek diğer sütunlarda firma bilgilerine göre otomatik dolacaktır. (Şuan o kısım aktif.) (Makro kullanılarak yapılmasını tercih etmiyorum çünkü makro bilmiyorum ileride yaşanacak aksaklıklarda problem çekebilirim.)

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Cevap için teşekkürler fakat burada yüklenen sayfa işime yaramadı hatta açık bütün excelleri kilitledi, ve sanırım bunlar makroyla yapılmış ben makrosuz rica ediyorum.

istediğiniz özelliği makrosuz kullanmanız için şöyle bir mantık kurmak gerekiyor.
- aynı sayfada en üstte bilgiler yer alacak
- onun hemen altında tablo başlıkları
- alıcı bilgisini yazarken zaten üstten listeden otomatik olarak çıkınca TAB tuşu ile tamamlanacak.
- diğer bilgiler indis ve kaçıncı formülü ile otomatik bulunacak.

yaptığım örneği inceler misin?
https://drive.google.com/file/d/0By_vlGkmFxCCbXM2VnZvdGZvUFU/edit?usp=sharing

Çok mantıklı ve basit bir çözüm teşekkürler, deneyeceğim.

Şöyle bir sıkıntım var, ben bu ödemeleri yaparken her hafta farklı sayfa oluşturuyorum CARİLER sabit kalıyordu,(Bu hafta ödeme sayfamın adı 19.02.2014 haftaya başka sayfa açıp adını 26.02.2014 yapacaktım.) önerdiğiniz yöntemle yaparsak indis formülünü nasıl oluşturmak gerekir her seferinde elle değiştirmek dışında pratik bir çözüm yolu var mıdır ? Buna göre bir örnek düzenleyip gönderebilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
istediğiniz şeyler Makro Kullanmama koşulunuzu aşıyor. makrosuz bunları yapmak bir yere kadar mümkün.
-otomatik tamamlama olacak (bunun için veriler aynı sayfada olmalı. gönderdiğim ilk örnek gibi)
-farklı sayfalara kayıt olacak (bunun örneğinin daha pratiği belki makrosuz şöyle olabilir. cari hesap bilgilerini farklı dosyada saklarsınız, oradaki cari hesapları veri bağlantısı ile çekersiniz.) her kopyaladığınız sayfada önce veri bağlantısı oluşturursunuz. İNDİS formülünüde mecbur kullandığının veri miktarına göre kendiniz kopyalamanız gerekecek. :) )

Fsrkli sayfalara kayit olacaktan kastinizi anlayamadim yani kayit gibi bir durum yok sadece her hafta farklu sayfa aciyorum, peki sizin dediginiz gibi olsa makro kullanip bir ornek gonderebilirmsnz bende orjinal dosyamla denesem?

Geri