• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri değiştikçe formüllerin sabit kalması

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Ekte yer alan dokümanımda 3 adet sayfa mevcut. Açıklar sayfası diğer sayfalardaki hücrelere denk gelen formüller içeriyor. KAYI dan kopyalanacak sayfasında silme, sort gibi işlemler yapıyorum. Sonrasında Açıklar sayfasındaki formüller #REF hatası alıyor ve yerleri de değişiyor. Çünkü KAYI dan kopyalanacak sayfası sürekli değişiyor. Ayrıca şu anda KAYI dan kopyalanacak sayfasında 18 satır var bu örneğin 1000 olunca Açıklar sayfası 18 de kalıyor. Ben Açıklar sayfasındaki formülleri 1000 e kadar aşağı doğru çekerek uzatmak zorunda kalıyorum.
İstediğim Açıklar sayfasındaki formüllerin değişmemesi ve KAYI dan kopyalanacak sayfasındaki veri ne kadar ise Açıklar sayfasında da o kadar verinin yer alması. Yardımlarınıza ihtiyacım var. İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Sorunla pek alakası yok ama merak ettim.
Açıklar sayfasında D5 ve E5 den itibaren d ve e sütunlarındaki formüller neden farklı?
ayrıca C sütununda 6. satır ve sonrası manuel olarak yazılmış?

KAYI dan kopyalanacak sayfasında D kolonu boşsa E kolonundaki değere göre DOKUNMA sayfasından karşılığı geliyor. D kolonu dolu ise bu sefer DOKUNMA sayfasından E değeri geliyor. Bu nedenle farklı.

Bir çözüm üretmek mümkün mü?

Geri