• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri çözümlemede yapılan Tanımlayıcı İstatistiği veri değişikliği uyarlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozan.e
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel2013-Türkçe
Ekteki dosyada görülebileceği gibi iki sütunda ve 10 satırda yer alan sayıları, veri çözümleme kısmından tanımlayıcı istatistik ve anova değişkenlik faktörü uygulamaları sonucunda 2. ve 3. sayfalardaki tabloları elde ettim.

Şimdi ilk sayfada yer alan sayıları değiştirdiğimde bu tablolardaki sonuçları da değiştirecek özelliğin veya veriyi çağırma yolunun nasıl olacağını bulmakta sıkıntı çektim. Normalde başka sayfadan veya hücreden veri çağırmak için =sayfaadı!hücre adı... komutunu kullanabiliyorduk o çağırdığımız hücredeki değişikliğin dinamik hale gelmesi için genel uygulanacak bir yöntem var mı ? Yoksa bütün formülleri sayfada tek tek oluşturup onları ilk sayfadaki verilere göre mi çağırmalıyım?

Çözmeye çalıştığım sorunun tamamı başka bir konuda ;

http://www.excel.web.tr/f47/statist...ebilir-hata-duzeyi-ve-t128515.html#post698470

bulumakta.

Ekli dosyalar

Anlaşılan excel bilginiz hiç yok, belgenize baktım, ilk sayfanızdaki veriler üzerinden istatistiksel bazı hesaplamalar (Ortanca, Standart Sapma, Varyans, Basıklık, Çarpıklık vs.) yaparak bu hesaplama sonuçlarınızı ikinci sayfanıza bu hesaplama sonuçlarını değer olarak yazmışsınız.
Şimdide birinci sayfadaki veriler değiştiğinde, ikinci sayfadaki hesaplama sonuçlarının nasıl değiştirileceğini soruyorsunuz.
Anladığım kadarıyla bu hesaplamaları haricen yapıp sonuçlarını ikinci sayfaya el ile yazmışsınız. Bu hesaplamaları ikinci sayfanızda değer yazdığınız hücrelere excel formülleriyle yaptırırsanız, birinci sayfadaki verilerdeki değişiklikler ikinci sayfaya yansıyacaktır.
Örneğin; bayan öğrenciler için "Örnek Varyans" değerini ( 35193,79 ), o hücreye "=VARA('Öğrenci Tablosu'!E5:E14)" formülünü yazarak yapmalısınız.
Söylediğim formül ile hesaplama işini, ikinci sayfanızdaki ve üçüncü sayfanızdaki tüm hesaplamalar için yaparsanız istediğiniz olacaktır.

Konuya eklediğiniz belgeyi, hesaplamalar yukarıda söylediğim şekilde yapılmış haliyle yeniden eklemelisiniz.

İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
İyi günler Ömer bey. Orada yer alan veri alanını seçip veri kısmından veri çözümleme kısmına girip yukardaki analizleri yeni bir sayfada tanımlanacak şekilde oluşturunca yeni bir sayfada çıkıyor değerler. Yani elle o kadar formülü hesaplayıp oraya ekleme gibi bir durum yok. Tanımlayıcı istatistik neysede anova'da yer alan analiz formüllerini tek tek bulup dinamik hale getirmek mümkün olmayan bir şey gibi duruyor.

Ekteki dosyada görülebileceği gibi iki sütunda ve 10 satırda yer alan sayıları, veri çözümleme kısmından tanımlayıcı istatistik ve anova değişkenlik faktörü uygulamaları sonucunda 2. ve 3. sayfalardaki tabloları elde ettim.

Şimdi ilk sayfada yer alan sayıları değiştirdiğimde bu tablolardaki sonuçları da değiştirecek özelliğin veya veriyi çağırma yolunun nasıl olacağını bulmakta sıkıntı çektim. Normalde başka sayfadan veya hücreden veri çağırmak için =sayfaadı!hücre adı... komutunu kullanabiliyorduk o çağırdığımız hücredeki değişikliğin dinamik hale gelmesi için genel uygulanacak bir yöntem var mı ? Yoksa bütün formülleri sayfada tek tek oluşturup onları ilk sayfadaki verilere göre mi çağırmalıyım?

Çözmeye çalıştığım sorunun tamamı başka bir konuda ;

http://www.excel.web.tr/f47/statist...ebilir-hata-duzeyi-ve-t128515.html#post698470

bulumakta.

.

Böyle bir şey mi istediğiniz?

.

Ekli dosyalar

Geri