• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Çekme ve Sıralama

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
EK'teki dosyanın 2. sayfasındaki veriler , 1. sayfa F1 sütunundaki tarih koşuluna uygunsa yine 1. sayfanın B sütununa yazılacak ve A sütununa sıra numarası verilecektir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Konuyla ilgili halen bir cevap alınamamıştır...

aşağıdaki kodu deneyin..

Sub daylight()
Set istanbul = Sheets(2).Range("a:a").Find(Sheets(1).Cells(1, "e"), , , 1)
If Not istanbul Is Nothing Then
adr = istanbul.Address
Do
Set istanbul = Sheets(2).Range("a:a").FindNext(istanbul)
Sheets(1).Cells([b10000].End(3).Row + 1, "b") = Sheets(2).Cells(istanbul.Row, "b")
Loop While Not istanbul Is Nothing And istanbul.Address <> adr
End If
Sheets(1).Range("b2:b1000").Sort Sheets(1).Range("b2")
For x = 2 To Sheets(1).[b1000].End(3).Row
Sheets(1).Cells(x, 1) = x - 1
Next x
End Sub

aşağıdaki kodu deneyin..

Sub daylight()
Set istanbul = Sheets(2).Range("a:a").Find(Sheets(1).Cells(1, "e"), , , 1)
If Not istanbul Is Nothing Then
adr = istanbul.Address
Do
Set istanbul = Sheets(2).Range("a:a").FindNext(istanbul)
Sheets(1).Cells([b10000].End(3).Row + 1, "b") = Sheets(2).Cells(istanbul.Row, "b")
Loop While Not istanbul Is Nothing And istanbul.Address <> adr
End If
Sheets(1).Range("b2:b1000").Sort Sheets(1).Range("b2")
For x = 2 To Sheets(1).[b1000].End(3).Row
Sheets(1).Cells(x, 1) = x - 1
Next x
End Sub

Teşekkür ederim. Bu arada balık yemek değil tutmayı öğrenmek maksadıyla;

If Not istanbul Is Nothing
Do
Set
Loop While
Address
Sort Sheets

İfadeleri ne anlama geliyor? Rica etsem açıklar mısınız?

If Not istanbul Is Nothing
ifadesi istanbul değişkenine herhangi birşey atanmış mı atanmamış mı ? ve atanmışssa .....demektir..
Do loop while ...bunlar beraber kullanılır..forumda araştırma yapın "döngüler" başlığı altında çok şey bulursunuz...set deyimi değişkenlere nesne atamak için kullnılır..

address deyimi türkçe anlamı bildiğiniz adres olup vba da bir hücrenin adresini vermektedir..mesela "a5" gibi ...istanbul.address örneğin istanbul değişkenine atanmış değerin hangi adreste olduğunu söler..sort deyimi vba da sıralama yapmak için kullnılır..bu deyimle bir sutundaki verileri küçükten büyüğe veya tam tersi şekilde sıralayabilirsiniz...sheets ise sayfa anlamına gelmektedir..sizin excel dosyanızda sayfaları temsil eder..örneğin sheets(1)
sizin excel dosyanızdaki ilk sayfayı temsil eder..veya excel dosyanızda "erkanfun" adı altında bir sayfanız olsun sheets("erkanfun") yazarsanız ve devamında herhangi bir kod yazarsanız yazıcağınız kod sadece o sayfada işlem yapar...biliyorum yazdıklarım karmaşık ve anlaşılmaz o yüzden yazmak istemedim ama genede elimden geldiğince bişiler sölemek istedim..

Geri