• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri çağırma ve sütunda veriyi değiştirme

Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
Arkadaşlar formdaki ustalar sayesinde "veri" safyasında ki verileri arama kutucuğu sayesinde çağırarak ilglili düzenlemeyi yani A3:E sütunları arasındaki verilerin herhangi bir yerini değiştirdiğim zaman "veri" sayfasında da değiştiriyor.
Sizden istediğim yardım.
Aramayı C ve D sütununa göre değil D10 VE D11 'e göre yapacak ve D8i:D12 sütunlarında yaptığım değişikleri "veri" sayfasındaki yerini bularak değiştirecek,
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Örnek dosya gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu, bu arada yukarıdaki yazımda D8 : D12 yazmıştım ama gülücük resmi çıkmış

Yardım edecek kimse yok mu, Çok zor bir şey mi istedim acaba

. . .

Textboxlar kalacak mı, iptal mi edilecek ?
D8:D12 tablo aralığı uzun ürün listeleri için uygun değil. G sütununa alınabilir.

. . .

Textboxlar kalacak G sütunu da olabilir farketmez Hüseyin bey yardım ederseniz sevinirim

Allah rızası için yardım lütfen

lütfen yardım edin.

. . .

Tablonuzun şuanki çalışma sistemini ve istediklerini adım adım işleyelim.

Şuanda textboxlar ile arama yapılıp, listeleniyor.
Listeden istediğiniz ürünü değiştirdiğinizde, veri sayfasında da değişiyor.

Sizin yapmak istediğiniz.
Yine textboxlar ile listeleme oluşsun.
Ancak değişiklik işlemi için satırlarda değilde, yan taraftaki yeni alanda tanımlansın.

. . .

Doğrudur Hüseyin bey, kusura bakmayın hafta sonu olunca bakamamıştım şimdi bakabildim yardımcı olursanız minnettar olurum.

. . .

Değişiklik yapabilmek için,
arama esnasında ekranda bulunan verilerden tek satır kalana kadar kriter girmelisiniz ki bu işlem hataya açık olur. Kullanışlı değil.
Yada arama yaptıktan sonra listeden değişiklik yapmak istediğiniz satırı seçmeniz gerekir.

Daha sonra G sütununa bu verileri aldırırız. İstenilen değişikliği yaparsınız. Butonu tıklayınca tüm listelerden yeni halina göre günceller.

. .

Tamam Hüseyin bey oda olur. En azında size göre düşündüğünüz bir çalışma yapıp paylaşırsanız sevinirim. Yeter ki verileri çağırıp üzerinde yaptığım değişikliği diğer sayfada da yapsın bunun G veya başka bir sütunda olması farketmez.

. . .

Birazdan bir çalışma yapar eklerim.
Peki çalışmanız bu haliylede değiştirme işlemini yapıyor. İşinizi görmeyen kısmı nedir ?

. . .

Çalışmada bir problem yok, benim istediğim şey, değişiklik yapan veriyi çağırdığımda, satır olarak değil sütun olarak gelsin istiyorum, değişikliği de anasayfadaki satırlar üzerinden değil, anasayfadaki sütunlar üzerinden yapayım istiyorum.

Hüseyin bey teşekkür ederim buda işimi görür. Ancak seçme yapılmadan direkt olarak H sütununa getirmemiz mümkün değilmi. Şayet öyle bir şey olmuyorsada emeğiniz ve bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

. . .

Siz arama kısmında listeyi tek satıra kadar düşürebilecekseniz olur.
Ama ekranda 1 den fazla satır varsa, program hangi kaydı alması gerektiğini bilemez.

. . .

Evet Hüseyin bey, arama kısmında listeyi tek satıra düşüreceğim.

. . .

Textbox kodlarının sonuna ilave yaptım.
(Dosya ektedir)
Kod:
Range("H1") = Range("A3")
Range("H2") = Range("B3")
Range("H3") = Range("C3")
Range("H4") = Range("D3")
Range("H5") = Range("E3")

. . .

Ekli dosyalar

Hüseyin bey çok teşekkür ederim. Size zahmet verdik. Sağolun