• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri bulup yenisi ile değiştirmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan power
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
tamamı yaklaşık 2000 satır civarında olan ekte örneğini verdiğim gibi bir dosyam var.ay sonunda paket proğram yeni bir dosya üretmekte ve bazı satırların miktar,rezerve,fiili müsait,sipariş,kullanımda sutunlarındaki verilerde değişmeler olmaktadır.hangi satırların verilerinde değişme oluyorsa o satıra ait "malzeme kodu elimde mevcut.bu malzeme kodlarını kullanarak değişiklik olmuş satırları bulup 2000 satırlık listedeki aynı malzeme kodlu satır ile değiştimek istiyorum.bu satırların sayısı 100-150 civarında olduğu için tek tek yapmak çok zor oluyor,varmıdır bunun pratik bir yolu?

Ekli dosyalar

En basiti bu inceleyiniz.

Ekli dosyalar

@vardar07
eklediğiniz dosyayı kullanıyorum problem yok.bir süre kullandıktan sonra daha pratik hale nasıl getirilebilir diye deniyorum.

@vardar07
hocam bu verdiğiniz dosyayı kullandım şimdiye kadar.Fakat çok pratik olmuyor.çünkü değişiklik yapılacak verileri tek tek değiştirmek durumundayım.Paket proğramın ay sonunda ürettiği listeden çoklu değişikliği tek seferde nasıl yapabilirim? Yani elimde ay sonunda 150.11.04.04.0012-150.11.04.04.0015 gibi 30-40 tane, miktarları değişmiş stok numaraları var.bunları 1000 satırlık 1 ay önceki eski listeden bulup yeni miktarlarını o listeye uygulamasını istiyorum umarım anlatabildim yapmak istediğimi.

Son düzenleme:
Geri