• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri bulmak

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,

Hemen soruma gecmek istıyorum ben sayfa 1 de yer alan fırma adıyla baglantılı kısılerı Sayfa 2de bulmak lıstelenmesını ıstıyorum lısteleme yaparken sadece o fırmanın yetkılerının ısımlerının gelmesını ıstıyorum
Nasıl yaparım yardımcı olabılıtmısınız
Tesekkurler..

Ornek
Sayfa 1 / sayfa 2
Samsung / alı kacar - velı uyanık

Dosya ekleseydiniz şimdi çözüm vermiş olacaktım.
Dosya içine açıklarsanız şu şekilde olsun diye ona göre formül yada makro yazabiliriz.

Üstteki mesajımı tam okumadığınız anlaşılıyor. Dosya içinde hangi verinin nereden geleceğini bilmiyoruz nerede göreceksiniz onu da bilmiyoruz nasıl olacak bu iş.

afedersiniz..
verilerin nerden gelmesini derken neyi kast ettiğinizi anlamadım çünkü acemiyim ..

ben istiyorum ki sayfa 1de samsung yazısına bastıgımda sayfa 2de samsung dıye belırttıgım kişilerin filtrelenmiş sekılde karsıma sayfa 2 de gelmesı tek ıstegım budur..

yınede anlatamadıysam canınız saolsun ..

Yani benim anladığım şu :
Sayfa1 'de samsung'u seçtiniz sayfa2'ye geçtiğiniz orada sadece samsung'un verileri süzülmüş vaziyette olsun. Doğru mu anladım.

evet doğrudur...

Sayfanın kod bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
'Konu       :   Yazılana Göre Süzme
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Skype      :   m.batu.1967
'Coder By   :   asi_kral_1967
Dim asi As Worksheet, kral As Long
If Intersect(Target, Range("A2:A500")) Is Nothing Then Exit Sub
Set asi = Sheets("Sayfa2")
asi.Range("A1:E" & Rows.Count).AutoFilter
kral = asi.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
asi.Range("A1:E" & kral).AutoFilter field:=1, Criteria1:=Target
If WorksheetFunction.Subtotal(3, asi.Range("A2:A" & kral)) < 1 Then
MsgBox "( " & Target & " ) Buna göre Veri Bulamadım" & vbLf & Application.UserName, _
vbCritical, "asi_kral_1967"
End If
End Sub
Bu kodu yazın ve deneyin.
Not : Tüm karakterler birbiri ile aynı olmalıdır. Bulamadığı değerde hata verecektir.
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim yardımlarınıza sanırım ben yapamadım,

gönderdiğiniz dosyada samsung veya baska bır fırma adını seçtiğimde sayfa 2 de getirmiyor dediğiniz gibi kodları benim tablomun olduğu yere ılk once sayfa 1 sonrada hem 1 hemde sayfa 2 ye ekleyerek denedım çalışmadı.
Bütün ısımler bırebır aynı yaptım..

Teşekkür ederim yardımlarınıza sanırım ben yapamadım,

gönderdiğiniz dosyada samsung veya baska bır fırma adını seçtiğimde sayfa 2 de getirmiyor dediğiniz gibi kodları benim tablomun olduğu yere ılk once sayfa 1 sonrada hem 1 hemde sayfa 2 ye ekleyerek denedım çalışmadı.
Bütün ısımler bırebır aynı yaptım..

Daha önce hiç makro kullandınız mı_?
Kullanmadıysanız büyük bir ihtimalle makro güvenlik ayarlarından kaynaklanan bir problem yaşıyorsunuz
http://www.excel.web.tr/f157/ofis-2007-yi-ilk-kullananlar-icin-makro-guvenlik-t104852.html
bu link'te 2007'ye ait anlatım mevcut buna göre makro ayarlarınızı yapın ve dosyayı tekrardan deneyin.

Geri