Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
kullanılan aşağıdaki formülde
"=EĞERHATA(İNDİS($M$10:$M$3000;KÜÇÜK(EĞER(SIKLIK(EĞER(($M$10:$M$3000<>"")*($G$10:$G$3000=$BD14)*($L$10:$L$3000=$BE14);KAÇINCI("~"&$M$10:$M$3000;$M$10:$M$3000&"";0));SATIR($M$10:$M$3000)-SATIR($M$10)+1);SATIR($M$10:$M$3000)-SATIR($M$10)+1);1));"")
bu formülde M10:M3000 satırlar arasında koşullara uyan benzersiz olan 2 tane sayı var birisi 29334 diğeri 28975 benim buldurmak istediğim listede ilk karşılaştığı veri yani 29334 ama formülde KÜÇÜK(...;1) dendiğinden galiba 1. küçük olanı yani 28975 i buluyo. bu formülün yerine başka formülmü kullanmalıyız yoksa düzeltilebiliryor mu benim ana sorumdaki hataya sebep olan konu bu galiba
bu formülle ilgili bir detay daha sorucam metinlerin olduğu bir aralıktan koşullara göre verileri benzersiz sıralarken buldururken ilk gördüğü veri PMT peşine gördüğü PMAT ama sıralarken önce PMAT yi yazdı sonra PMT yazdı
Belirli koşulları sağlayan verileri benzersiz sıralarken ilk gördüğü veriyi yazması için formül nasıl olmalıdır.
aynı sorumu başka bir şekilde sadeleştirerek soruyorum. ekli dosya ile bir hata var ama nerde nasıl formüldeki parantezlere defalarca baktım listeye baktım ama hatalı (bana göre) veri buluyo
aynı sorum için küçük bir ek dosya gönderiyorum buradaki verilerde sonuçlar doğru çıkıyo ama benim ekli tablomda hatay ne sebep oluyor bulamadım bir türlü.
ekli dosyamda ilginç bir durum var sorumun ana sebebi bu galiba sayın hocalarımdan bu durumun nasıl düzeleceğini sormak istiyorum
eklediğim dosyada 748. satırdaki mavi dolgulu yerdeki verileri sildiğim zaman AA14 AB14 formüller nihayet doğru cevabı veriyo bunun peşine AE14 ve AF14 de doğru verileri buluyo
748. satırın üstündek satırları silerek acaba biryerlerde hata mı var diye incelerken 748. satıra kadar geldiğimde silmem rağmen formül hala hatalı yanıtları veriyordu ki 748. satırı silince doğru sonucu verdi. neden ekli tablomun silinmemiş önceki eklerde var umarım çözülür zor durumda kaldım.
sayın hocalarım ve diğer arkadaşlarımdan soruma dönen yanıt veren olmadı
tekrardan bakıp ilşgilenmelerini dizi formülünde neden bu hatayı yaptığınız bulmam gerekiyo
bana başka yerden gelen veriler eğer bir kısımda verilerde hata varsa bulup düzeltmem lazım özellikle son ekli dosyamda hatanın nasıl olduğunu göstermiştim.
yardım beklemekteyim. sıkıştım kaldım
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.