• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri bulma ve hücredeki değeri başka sayfadaki hücreye kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR
Merhaba arkadaşlar. Amatör olarak excel ile ilgileniyorum. Kendimce bir maaş programı yaptım (Devlet memurları için, geliştirme aşamasında, bende memurum), hesaplama kısmı tamam fakat verileri arşivlemek istiyorum.

Örneğin Maas sayfasındaki Q7 verisini, maaş arşiv sayfası b3 ile b381 sütunu arasında aratıp, bulunan hücrenin yanındaki hücreye, maas sayfasındaki F3 hücre değerini (Değer olmalı, çünkü değişken veri), onun yanındaki hücreye de maas sayfasındaki F12 değerini, onun yanına maaş sayfasındaki D16 değerini almak istiyorum fakat 3 gündür uğraşmama rağmen sadece istediğim veriyi bulup seçtirebiliyorum, yani kopyalama işlemleri yalan oldu.

Yardımcı olursanız çok minnettar olurum. İlgili dosyayı gönderebilirim. Teşekkürler...

Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

ALTIN ÜYELİK olmadığından foruma örnek belge yükleyemiyorsunuz.
Ancak örnek belgenizi burası gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip;
oradan alacağınız, belgenize erişim bağlantı adresini forumda paylaşabilirsiniz.

Örnek belge ile çözüm aramanızı öneririm.

Hoşbulduk, Teşekkür ederim.
Aslında excel de formül olayında iyi kötü istediğim şeyleri yapabiliyorum fakat makro olayına başlangıç benimki. Yani bu maaş hesaplama işin bahanesi, yoksa maaşı devlet hesaplayıp hesabımıza da yatırıyor sağolsun.

Dosya linki : http://dosya.web.tr/OA38kK

Konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.
İyi çalışmalar...

Örnek olarak verdiğim siteyle ilgili bir sorun var sanırım,
virüs uyarısı alıyorum, http://s6.dosya.tc/ gibi başka bir paylaşım sitesini dener misiniz?

Bu arada yapmak istediğimle ilgili açıklama yapayım. Maaş sayfasında bulunan "Dönem Maaş Verilerini Aktar" a tıkladığımızda; MAAŞ sayfasındaki "Q7" hücresindeki veriyi, "Maaş Arşivi" sayfasındaki "B" sütununda arayıp, bulduğu hücrenin yanında bulunan ilgili gücrelere, "MAAŞ" sayfasındaki verileri değer olarak aktarma.

Örnek; MAAŞ sayfası Q7 hücresi "NİSAN 2016", "Dönem Maaş Verilerini Aktar" a tıkladığımızda "Maaş Arşivi" sayfasındaki "B" sütununda, "B6" hücresini bulacak. MAAŞ sayfası "F3" hücresindeki değeri "Maaş Arşivi" sayfasındaki "B" sütununda, "B6" hücresini bulunan hücrenin yanındaki "C6" hücresine alacak... gibi

Aşağıdaki şekilde aktarım yaptırabilirsiniz:

Kod:
Sub maas_aktar()

Sheets("Maaş Arşivi").Select
   Sheets("Maaş Arşivi").[B2].Select
    Cells.Find(What:=Sayfa1.Range("Q7"), After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:= _
        xlPart, SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _
        False, SearchFormat:=False).Activate
    ActiveCell.Offset(0, 1) = Sheets("MAAŞ").[F3]
    ActiveCell.Offset(0, 2) = Sheets("MAAŞ").[F12]
    ActiveCell.Offset(0, 3) = Sheets("MAAŞ").[F13]
    ActiveCell.Offset(0, 4) = Sheets("MAAŞ").[F5]
    ActiveCell.Offset(0, 5) = Sheets("MAAŞ").[F7]
    ActiveCell.Offset(0, 6) = Sheets("MAAŞ").[F8]
    ActiveCell.Offset(0, 7) = Sheets("MAAŞ").[D16]
    ActiveCell.Offset(0, 8) = Sheets("MAAŞ").[D17]
    ActiveCell.Offset(0, 9) = Sheets("MAAŞ").[F17]
    ActiveCell.Offset(0, 10) = Sheets("MAAŞ").[D18]
    ActiveCell.Offset(0, 11) = Sheets("MAAŞ").[F18]
End Sub

Ayrıca maaş bilgilerinziden gördüğüm kadarıyla mühendissiniz. Teknik ve sağlık hizmetleri sınıfında görevli bazı kadrolara yönelik hazırladığım yıllık maaş programını aşağıdaki linkten indirip kullanabilirsiniz. Ay ay ne kadar maaş alacağınızı görebilirsiniz:

http://forum.memurlar.net/konu/2172865/

Merhaba Yusuf bey. Evet mühendisim.

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Programınızı inceledim, gerçekten çok kapsamlı olmuş, tebrik ederim. Yalnız göstergelerle alakalı bir farklılık var gibi. Daha detaylı inceleyip burdan veya memurlar.net üzerinden bir sorun görürsem size bildiririm.

Aslında önceki yazımda da bahsettim, amaç makro olayına dalmak.

Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim...

Geri