• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri aynı ise yeşil... yeşil olanların toplamı

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Günaydın hayırlı sabahlar,
Örnek çalışmayı kontrol ettiğinizde ben A ve B sütuna aynı değerler girdim. A da olmayan değerde B sütunda girilmiş durumda. Ayrıca tek sütuna aynı değerden de farklı hücrelere girilmiş durumda. Koşul ile şunları yapmak istiyorum.
A ve B de aynı değer var ise hücrenin yeşil olmasını istiyorum.
A sütunda olmayıp B de olan var ise Hücrenin kırmızı olmasını
Örneğin Ben A sütuna da aynı (123) değerlerden 3 tane girdim. Bunlar yinelenen değerde yeşil oluyor tek sütunda aynı değer var ise renklenme olmamasından söz ediyorum. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Birde koşul ya da Formül ile B2 hücresinde B3:B aralığında yeşil hücre sayısını bilmek istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    s = WorksheetFunction.CountIf(Columns(2), Target.Text)
    If s >= 1 Then
    Target.Interior.Color = vbGreen
    Target.Offset(0, 1).Interior.Color = vbGreen
    Else
    Target.Interior.Color = xlNone
    Target.Offset(0, 1).Interior.Color = vbRed
    End If
End Sub
Sub yesilolanlartop()
    For Each hcr In [b2:b9]
    If WorksheetFunction.IsNumber(hcr) Then
    If hcr.Interior.Color = vbGreen Then t = hcr.Value + t
    End If
    Next
    MsgBox "yesil olanların toplamı " & t
End Sub

Merhaba
Hamit Bey ilginiz için çok teşekkür ederim lakin kodlar farklı işlevlere göre yazılmış sanırsam. Ayrıca bunu koşul yöntemleri ile yapabilmemiz mümkün müdür?

Olabilir zannedersem ama benim kolayıma bu geldi.

Merhaba Hamit Bey,
Eğer koşul yada formül ile olursa benim müdahale etme olasılığım olur. Makro ile yazılmış var, her çalışmada makro çalışmalarıma çözüm getirmiyor. Koşul ya da formül bu çalışma için çok fazlasıyla uygun. Dün gerekli araştırmalarda yaptım ama çözüm bulamadım.
Koşullu biçimlendirme ile Yinelenen değeri kullandım. Tam istediğim ama ben sütunlar arası kıyaslama yapsın istiyorum. Şu anda A3:A sütunda bulunan veri B3:B de olduğunda renkleniyor burası normal ama A3:A da veri aynı sütunda başka hücrede olduğunda da renklenme yapıyor ben bunu istemiyorum. A ve B sütunları arasında veri kıyaslama yapmak istiyorum.
Daha sonra A3:A da olmayan veri B3:B veri var ise bu hücrenin rengini kırmızı olmasını istiyorum.
İlgi ve alakanız için gönülden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla

Merhaba Mustafa bey,
Eki inceledim ama bu şekilde değil bir üst mesajda gereki açıklamaları yaptım. Daha Prefesyonel bişeyler olmalı. İlginiz için teşekkür ederim.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Renklendirme koşullu biçimlendirme ile yapılmıştır.

2010 versiyonda renge göre süzme özelliği olduğu için yeşil renkli dolu hücrelerin sayısını bulmanız kolaylaşır. Süzme işlemi yapmadan bulmak isterseniz makro kullanmak durumundasınız.

Ekli dosyalar

Merhaba Korhan Bey,
Öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum. Baya bir araştırma yapıyordum bende şu zamana kadar, dolgu rengine göre sayı toplamına baktım. =Renksay($B$3:$B$65536;4;0) Böyle bir formülle dolgu renki hücrenin sayısını toplam alıyorlar, ben çalışmaya eklediğimde ise #AD hatası alıyorum. Düzenlemeyi yapamadım. Sizin yaptığınız veri süzmeye göre toplama almak işlemi yapıyor ama çalışma dışı yapıyor. B2 Hücresinde B3:B yeşil renkli hücrelerin toplamanı gerek koşul ile gerek ad yönetici, gerek veri doğrulama ile bunlarla damı yapmak mümkün değil. Yani bu kez makro dışı bir şeye ihtiyacım var. Makrosuz başka br yöntem.
Tekrardan Teşekkür ederim Elinize emeğinize Bilginize sağlık.
İyi geceler dilerim.

Merhaba,

Bu konuyla ilgili olarak ısrarla formül istiyorsunuz. Renkli hücreler için maalesef yerleşik formül yok. MAKRO kullanmanız gerekiyor. Bunlarda zaten size önerildi. Önerilen örneklerdeki kodu alıp kendi dosyanıza uyarlarsanız #AD hatası almazsınız.

Merhabalar,
Çok affedersiniz Korhan Bey, görünen o ki ne kadar ısrarcı görünsem de niyetimin böyle bir şey olmadığını bilmenizi isterim. Son verdiğim formülün sadece formül ile yazıldığını düşündüğümden acaba unutulan bir şey olabilir mi diye aydınlatma mahiyetinde yazmıştım.
Bulduğum çalışmada benzeri konularla alakalı birçok çalışma ve çok fazla makro var. Dolayısıyla nasıl bir kod bilemedim. Eminim şimdi daha çok kızdırdım sizi.
Güzel günleri hayal edip huzurla yaşayabilme hayaliyle…
İyi geceler dilerim.

Merhaba,

Genel olarak sizin gibi üyelerimizde anlayamadığımız/kızdığımız nokta şudur;

Sizlere bu kadar çok cevap ve örnekler veriliyorken neden biraz araştırıp öğrenme gayretini göstermiyorsunuz. Hep hazır cevap istiyorsunuz. Bu şekilde bu işleri nasıl öğrenmeyi düşünüyorsunuz. Her zaman arkanızda bizlermi olacağız. Bazı işlemleri kendiniz pekala yapabilirsiniz. Bunun bilmemekle çok alakası olamaz. Ben tembellik seziyorum. Bizler bunu ne kadar yıkmaya çalışıyorsak sizin gibi arkadaşlarımızda üstüne üstüne gidiyor. Elinizin altında müthiş bir bilgi kaynağı var. Arama yaptığınızda her bilgiye saniyeler içinde ulaşabilirsiniz. Şimdi diyebilirsiniz ki ben exceli hiç bilmiyorum. Ya da makroları ve fonksiyonları hiç bilmiyorum. Bunu öğrenmemek kusura bakmayın ama sizin ayıbınızdır. Başlangıç seviyesinde bir kitap alırsınız. 1 ayda bu işi çözersiniz. Ama ne gerek var. Böyle bir site var. 5-10 uzman var. 3-5 moderatör var. Bir başlık açarım hemen cevap gelir. Böyle olduğu sürece çok fazla öğrenemezsiniz.

Size işlerinizde kolaylıklar dilerim.

Merhaba Korhan Bey,
İnanın bu açtığım konular dışında da çok araştırma yapıyorum. Bunlar benim arayıp ta çözüm bulamadığım konular. Yüzlercesi var forumda yakın konular nerdeyse birebir aynıları. Birçoğu uçmuş örnekleri serverden silinmiş konular. Exceli düşe kalka sadece kendim resmettiğim çalışmalarımda var profesyonel bir biçimde. Bnun yanında. Bende çok istiyorum çalışmalarımı kendi kafama göre yapmayı, temel bilgiler olmayınca hayli zor oluyor öğrenmesi, yapması… Bu iletinizi boşa saydığımı asla düşünmeyin. Ve şunu da demek istiyorum. Foruma ve değerli üyelerine asla art niyetli bir konu açmadım. Herkes çok sağ olsun bilgisiyle tecrübesiyle herkesin niyetinin iyilikten yana olduğunu çok fazlasıyla biliyorum. Sizlerde lütfen bunu gözaltı etmeyin. Bir gün bende tıpkı sizin gibi bu forumda, forum üyelerine öyle Sıradan değil tatbikî, Modlar gibi konulara cevap vereceğimden şüpheniz olmasın.
Konularda emeği geçen tüm Değerli Hocalarıma ve arkadaşlarıma gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü Teşekkür ederim. Bilmeden bir kusurumuz olduysa sizleri yorduysam AF ola diyorum.
Hepinize İyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla

Osman BAĞRIYANIK

yeşil hücre sayılarını toplamak yada saymak ta sıkıntı yok fakat dolgu rengi değil renkler. koşullu biçimlendirmenin renklendirdiği hücrelere işlem yapılamıyor. ayrıca ilk sorundaki şartların için makro farz sanırım.

Merhaba Korhan Bey,
İyi geceler, örnek çalışmanız çok güzel istenilen gibi çalışıyor, ancak veri sayısı minimum 30 binlerde olacağından yavaşlama olmaktadır. Ayrıca kodu defalarca kez denedim istenilen veriyi b2 hücresinde göremedim. Ne yaptımsa olmadı. Bunu defalarca kez uyguladım sonuç alamadım. Son çare buraya ekledim. Galiba makrolu olması hız açısından daha sağlıklı olacaktır. Sadece bu işlem için.
Örnek dosyayı inceleyebilir misiniz ne gibi yanlışlıklar yaptım ben yine :)

Ekli dosyalar

Merhaba Korhan Bey,
Linkteki konulara göz attığımda gerçekten de çok kod var, bu işlem için gerçekten çok zahmetli. Her şey için teşekkür ederim. Mutlu günler dilerim.

Saygılarımla.

Geri