• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri atama

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba hayırlı kandiller diliyorum..

excelde örneğin a1 hücresine 1 yazdığımda yanındakı b1 hücresine galvaniz ve c1 hücresine 2 yazacak, a2 ye 2 yadığımda b2 ye galvaniz c2ye 1,5 yazacak ...
tekrar a3 e 1 yazdığımda ilk 1. satırdakileri yazdırmak istiyorum yardım eder misiniz

Merhaba.
Tek seçenek galvaniz midir?
1 sonra 1,5 diyorsunuz 1,5 katı mı?
Bu sayıların anlamı nedir?
Bir ürün listesi mi var? Galvaniz bu listenin bir elemanı mı?
Vs. vs. örnek dosya yükleyip dstek isterseniz daha anlamlı olur.
Bu şekilde afaki soruya alacağınız cevap yeni soruları doğuracaktır.

Örnek dosya lütfen.

asıl amaç fifo tablosu

Merhaba

deneme sayfam ektedir. Asıl yapmak istediğim sarı kutucuk ile işaretli olan kodları asıl yan taraftaki stok koda yazdığımda örneğin 2 yazdığımda GALVANIZ 1 1200*2400 yazacak kutucuklara bunu yaptıktan sonra da Fifo ile stok düşümü yaptırmaya çalışacağım yanı 1 stok kodundan 12 ID numarası ile 20 adet girmiş olsun daha sonra yine 1 stok kodundan 13 ID numarası ile 40 adet daha girmiş olsun daha sonra 1 stok kodundan 14 ID numarası ile 25 adet düşmüş olsun bu düşüşü 20 adet 12ID + 5 adet 13 ID numarasından düşüp sayfa 2 ye rapor halinde 14 ID numarasında 1 stok kodlu üründen 35 adet kaldığını yani son durumu veren bir program hazırlamaya çalışıyorum..

Ekli dosyalar

1,5 dediğim sac kalınlığı boyut sac ölçüleri ve galvaniz aluzing falan malzeme cinsi yani ürün özellikleri efendim..

Saygılarımla.. Teşekkürler..

Ekteki belgede B sütunu için açılır liste, diğer sütunlar için formül oluşturuldu.
B sütununda açılırlisteden kod seçmeniz yeterli.

Ekli dosyalar

Ömer hocam elinize kolunuza sağlık teşekkür ederim
peki bahsettiğim fifo için nasıl birşey hazırlayabilirim ?

Tekrar merhaba.

H1 hücresine STOK yazıp, H2 hücrsine aşağıdaki formülü uyguyarsanız, her bir kod için giren-çıkan yani kalan miktarı da görebilirsiniz.
Kod:
=EĞER($B2="";"";EĞER(ETOPLA($B$1:B2;B2;$F$1:F2)<ETOPLA($B$1:B2;B2;$G$1:G2);"HATA";ETOPLA($B$1:B2;B2;$F$1:F2)-ETOPLA($B$1:B2;B2;$G$1:G2)))

Geri