- Katılım
- 6 Mart 2005
- Mesajlar
- 6,231
- Excel Vers. ve Dili
- Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Dosyanız;
https://www.dosyaupload.com/nsfD
https://www.dosyaupload.com/nsfD
Son düzenleme:
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
#21 nolu iletideki dosyayı yeniledim.İnceleyiniz.
Kontrol no kısmında kontrol no1 kontrol no 2 değilde.... 1,2,3... şeklinde numara olması gerekiyordu. sanırım yine yanlış aktardım. Düzenli giriş yapıldığında kontrol tarihleri sıralı olduğunda harika çalışıyor.
Şu yapılabilir mi kontrol tarihi olarak daha önce girilen tarihlerden önceki bir tarih girersem kontrol no tarih sırasına göre revize olsa süper olur. Çünkü ben dataları karışık gireceğim, geçmiş dataları, girilen datalara göre kontrol numaralarıda yeniden sıralansın
=EĞER(YADA($B6="";$D6="");"";TOPLA.ÇARPIM(($B$6:$B$3000=$B6)*($D6>$D$6:$D$3000)*($D$6:$D$3000>0)/ÇOKEĞERSAY($B$6:$B$3000;$B$6:$B$3000&"";$D$6:$D$3000;$D$6:$D$3000&""))+1)
=EĞER(YADA($B6="";$D6="");"";EĞER(VE(EĞERSAY($B$6:$B$63000;$B6)<=3;$C6=1);"fabrika";EĞER(VE(EĞERSAY($B$6:$B$63000;$B6)<=3;$C6=2);"ilk saha";EĞER(VE(EĞERSAY($B$6:$B$63000;$B6)<=3;$C6=3);"son saha";EĞER(VE(D6<>"";EĞERSAY($B$6:$B$63000;$B6)>=4;$C6=1);"fabrika";EĞER(VE(EĞERSAY($B$6:$B$63000;$B6)>=4;$C6=2);"İlk saha";EĞER(VE(EĞERSAY($B$6:$B$63000;$B6)>=4;$C6=EĞERSAY($B$6:$B$63000;$B6)-1);"sondan önceki";EĞER(VE(EĞERSAY($B$6:$B$63000;$B6)>=4;$C6=EĞERSAY($B$6:$B$63000;$B6));"son saha";"saha"))))))))
Gerekli değişikliği artık kendiniz yapınız, ben yeterince değiştirdim.Başım dönüyor.Üzgünüm.Konu ile ilgim burda bitmiştir.Harika çalışıyor çok teşekkürler, yalnız kontrol no 1 " fabrika", kontrol no 2 "ilk saha"..... şeklinde değilde, kontrol no 0 " fabrika", kontrol no 1 "ilk saha"..... şeklinde değiştirebilir miyiz.?
kontrol no sütununa formül koyunca ve fabrika kontrol verileri olmayınca sıralama hatalı oluyor, o sütunu mecbur manuel kullanacağım. Ama harika çalışıyor. emeğinize sağlık. Yukardaki düzeltmeyi yapıp paylaşırsanız sevinirim.
Gerekli değişikliği artık kendiniz yapınız, ben yeterince değiştirdim.Başım dönüyor.Üzgünüm.Konu ile ilgim burda bitmiştir.
Kontrol numaraları formülle bulunuyor ve aynı olması doğal her yeni üründe 1 den başlıyor.Buda bir sorun oluşturmaz.Doğrusu sorunlarınızı anlamada güçlük çekiyorum.Sürekli istekleriniz değişiklik göstermekde.Aynı konuyla sürekli uğraşmak kabul edersiniz ki sıkıcı oluyor.Ben bu forma bir ücret ve çıkar için girmiyorum.İlgimi çeken konularda yardım istiyenlere yardımcı olmaya çalışıyorum.Konunuz artık ilgimi çekmiyor.Benim için sıkıcı bir konu oldu.Sayın Çıtır inanın işin içinden çıkamıyorum. kontrol numarasının satırlarda aynı olduğu durumlar oluyor, bu durumda ürün id referans alındığından formül doğru çalışmıyor. Son defa yardımcı olmanız mümkün mü?
Kontrol numaraları formülle bulunuyor ve aynı olması doğal her yeni üründe 1 den başlıyor.Buda bir sorun oluşturmaz.Doğrusu sorunlarınızı anlamada güçlük çekiyorum.Sürekli istekleriniz değişiklik göstermekde.Aynı konuyla sürekli uğraşmak kabul edersiniz ki sıkıcı oluyor.Ben bu forma bir ücret ve çıkar için girmiyorum.İlgimi çeken konularda yardım istiyenlere yardımcı olmaya çalışıyorum.Konunuz artık ilgimi çekmiyor.Benim için sıkıcı bir konu oldu.