• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Aktarma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
İyi akşamlar kendimce bu siteden faydalanarak makine takip formu olusturdum ama veri aktarma kısmında takıldım takıldığım yeri dosya içinde açıkladım ekteki dosyayı ınceler yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Yardım

Arkadaşlar yukarıdaki ekli dosya için yazılacak bı formul onerınız yok mu ?

Sorun tam anlaşılmıyor.
I sütrunundaki İle göre mi verileri aktaracağız
aktaracağımız veriler hangileri ve hangi sırayla aktarılacak.
Hangi sayfaya aktaracağız.
Açıklaman yetersiz.

Dosyanı Tekrar inceledim, anladım ne istediğini..

Bu Surununu çözmen
Makro ile daha kolay Olur ?..
Dosyana da yük getirmez.
Makro ile yapayım mı ?..

İİ olur ama ben makro dosya içine komut yazmayı bılmıyorum yardımın için sağol

Önce Şu İşlemleri Yapman lazım

Boş bir excel dosyası aç

Menü den : Araçlar / Makro / Güvenlik
açılan Kutudan en alttaki Düşük ( önerilmez ) kutucuğunu işaretle.

Sonra dosyayı indir.
Sayfadaki Kontrol Et Tuşuna her tıklamanda sayfadaki verileri siler yeniden sıralar..

Ekli dosyalar

'Sheets("MAKİNE_TAKİP_FORMU").Range("A3:Z65536").ClearContents
Bu komutun başındaki ' işaretini kaldırırsan her tıklamada sayvadaki verileri siler yeniden yazar.
Kaldırmazsan eski veriler kalabilir sayfada.

Makro kısmını anlayamadım ama tam istediğim gibi çalışıyor eline sağlık teşekkür ederim..

Arkadaş kusura bakma valla ya uğraştın ama beceremedim. Afyonda bulunan ekskavatör istanbula gönderildiğinde afyonunun şantiyesinden silinmesi ve istanbul şantiye ekipmanı olarak görülebilir mi?

Ekli dosyalar

Arkadaş kusura bakma valla ya uğraştın ama beceremedim. Afyonda bulunan ekskavatör istanbula gönderildiğinde afyonunun şantiyesinden silinmesi ve istanbul şantiye ekipmanı olarak görülebilir mi?

Arkadaşım emeğine sağlık ama ; veri girişi bulunduğu g sutunu değişmiyecek (eskiye dönük araştırıldığında hangi şantiyelerde çalıştığı görulmelı) veri girişinde sevk yeri h sutununa göre makine takip formundan şantiyeler arası son bulunduğu bölgede yer almalı.Eski çalıştığı santıyeden silinmeli ve yenı bulunduğu santıye ye aktarılmalı. Makine takıp formunda afyonda ki şantıye kapandığı zaman makinelerin veri girişinde bulunan sevk yerine gore Makine takıp formunda yerini almalı ve afyon santıyesınde gozukmemelı en son hangi şantıyeye sevk edildiyse o yerde gozukmelı

Son bulunduğu bölgede yer almalı derken ?
Nerye kaydedeceğiz bunu...
H sütunu zaten aynı kalmalı.
G sütunu bulunduğu şantiye ise o değişmeli..
anlayamadım biraz açıklarmısınız.
örneğin G sütunu Afyon H sütunu İstanbul ise
Buna ne gibi bir işlem yapmalıyız..

Geri