• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri aktarma ve çağırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Herkese Merhaba! Değerli arkadaşlar bu konuda forumda bir çok faydalanılabilecek dosya inceledim .Ancak acemeiliğin neticesi bazı noktalarda yetersiz kalıyorum. Bu yetersizliklere forum sayesinde çok güzel çözümler buldum . Yine Değerli uzman arkadaşlar için zor olmayacağını düşündüğüm bir konuda; gerekli izahatleri yapmaya çalıştığım dosyamı; ilgi ve alakalarnızı esirgeyeceğinizi umarak gönderiyorum . Herkese saygı ve selamlar

Ekli dosyalar

Arkadaşlar tek kalem mal alımında aktarma yapabiliyorum ancak alınan malzeme fazla olduğu zaman onları alt alta nasıl kaydedebilirim. Lütfen Yardım.Diğer bilgiler aynı kalacak dosyadada " (den den) işareti ile belirttim akadaşlar

Son düzenleme:
aktarma kodun:

Sub aktar()
sat = Worksheets("Toplam").[A65536].End(3).Row + 1
For i = 11 To 30
If Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 2).Value <> "" Then
Sheets("Toplam").Cells(sat, 1).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(5, 4).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 2).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(5, 3).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 3).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(6, 4).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 4).Value = "Adet"
Sheets("Toplam").Cells(sat, 5).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 1).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 6).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 2).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 7).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(9, 6).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 8).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(10, 6).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 9).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 6).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 10).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(9, 7).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 11).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(10, 7).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 12).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 7).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 13).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(9, 8).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 14).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(10, 8).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 15).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 8).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 16).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(45, 3).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 17).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(46, 3).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 18).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(45, 6).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 19).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(46, 6).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 20).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(45, 8).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 21).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(46, 8).Value
sat = sat + 1
End If
Next
MsgBox " aktarma tamamlandı.."
End Sub

Sayın halit3! Emeğinize sağlık MÜKEMMEL olmuş. Şu anda sorun yok gibi gözüküyor. Toplam sayfasındaki İhale no larından herhangi bir tanesine çift tıkladığımda o ihaleye ait bilgileri geri(fiyat araştırması sayfasına)alabilirsek;dosya tamamlanmış olacak.Şükranlarımı sunarak Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

ekli dosyayı kontrol ediniz. seçenek düğmesinden çağıracağın numarayı seçeceksin ve çağır düğmesine tıklayacaksın.

Ekli dosyalar

Sayın halit3! Eğer vaktiniz olursa aktarma işlemi için yazmış olduğunuz kodun mantığı hakkında kısa bir bilgi verirseniz memnun olurum. Öğrenmeye çalışıyorumda. Çünkü siz ve sizin gibi uzman arkadaşlar gibi bir şeyler yapıp paylaşmak insanlara faydalı olmak isterim.Hep hazır konmak insanı yaskın ediyor. Saygılar.

Sayın halit3! tek kelime ile mükemmel.İstediğimden alası.TEBRİK EDERİM.

Sayın halit3 aktarmada bir sorun var gibi ama! Mesela 3 nolu ihaleyi seçip aktar deiğimde sadece 1 nolu ihalenin ilk satırını aktarıyor. neden olabilir acaba

ihale nodan sonraki sekiz satırdaki bilgilerde siliniyor.1 nolu ihaleyi çağırırken sorun yok .acaba ben eksik bir şeymi yapıyorum .Saygılar

10 nolu mesajdaki dosyaya bak

şu anda şahane elinize emeğinze ve bilginize sağlık.Çok Teşekkürler. Herhangi bir aksaklıkta yeniden rahatsızlık verirsem lütfen hakkınızı helal ediniz.6 nolu mesajımıda değerlendirirseniz memnun olurum. SAYGILAR.

Geri