• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veli Mektubunu Otomatikleştirmek

Excel Vers. ve Dili
2007 VE TÜRKÇE
Her idarecinin senede en az iki defa karşılaştığı veli toplantısı davet mektubu sorununu otomatikleştirmek için bir dosya hazırladım. Ama bunun makrosal tarafını bilmediğim için hocalardan yardım arzu ediyorum. Esas mesele çoklu mektup gönderme olayı; bunu çözebilirsek, sanırım bir sürü zamandan tasarruf ederiz. Eee burası zaten sorun çözme yeri değil mi?

Ekli dosyalar

Bunun için Word programındaki Mail Merge aracını kullanabilirsiniz.

Burada Word'de yazı formatını hazırlayıp excel'den değişken bilgileri rahatlıkla alabilirsiniz.

Hatta mektup yerine herkese mail adresleri var ise otomatik mailde gönderebilirsiniz.

Aşağıda linkde detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

http://office.microsoft.com/training/Training.aspx?AssetID=RC011205671055

Bunu tam anlamadım. Her şey excel ortamında gerçekleşse daha iyi olmaz mı?

Raporda formül hatası var. Ekte görüldüğü üzere.... Bir de Murat Bey program harika olmuş da.
Öğrencileri tek tek değil de sınıf bazında rapor alsak nasıl olur. Mesela '9-A sınıfı veli mektuplarını yazdır gibi'
Bunun yanında toplantı bilgilerini (yeri, tarihi, saati) userforma eklemeye gerek var mı? Excel'de rapor kısmında bunu yazamaz mıyız?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ya kusura bakma formül hatası yokmuş. Kurcalayınca sorunu çözdüm. Fakat sınıf bazında rapor yollama önerim hala saklı.
Ama gene de bazı kayıtlarda 'raporlama' konusunda sıkıntı çıkıyor. Deneme yanılma yoluyla oluşuyor tabii ki bazı programlar. Standardı bulana kadar. O yüzden yazıyorum bunları.
Bazan mektubun mesaj kısmında metnin bazı kısımları görünmüyor. Belki de sayfa düzenindendir, bilemiyorum.

Son düzenleme:
Sınıf isimlerini verirmisiniz kullanacağınız tüm isimleri

Son düzenleme:
Sınıf isimlerini verirmisiniz kullanacağınız tüm isimleri

Bu arada program 'mektup oluştur' dediğinde 'debug' hatası veriyor.
Sınıf isimleri ekte.

Ekli dosyalar

Acaba Office'in 2007 versiyonu mu böyle bir hata veriyor?

Hatanın resmini çektim. Bunu hem 2003'te hem de 2007'de sürümünde veriyor, program. Ben de anlamadım.

Ekli dosyalar

• HATA RESMİ.JPG
    HATA RESMİ.JPG
    32.6 KB · Görüntüleme: 14
Hatanın resmini çektim. Bunu hem 2003'te hem de 2007'de sürümünde veriyor, program. Ben de anlamadım.

hem 2007 de hem 2003 te bir sorun çıkarmıyor bende sende nasıl böyle bir hata verdi anlamadım bende hata verdikten sonra kod bölümünde nerede hata veriyor onun resmini gönderirmisin hata verince çıkan menüde debug diyeceksin hata olan bölümü sarı renkli gösterecektir....?

Okuldaki bilgisayarda sorun yok; çalışıyor. Evdeki bilgisayarda hata veriyor. Yarın okulda ayrıntılarını incelerim.
Teşekkürler.

iyi çalışmalar dilerim....sorununuzun çözülmesi önemli olan..

Geri