• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

@ ve sonrasını almak

Excel Vers. ve Dili
2011 Mac İngilizce
Merhabalar,

email adreslerini düzenlemem gerekiyor. bu sebeple,

A sütununda bulunan;

ahmet@deneme.com,
mehmet@ornek.com,

email adreslerini B sütununa @deneme.com, @ornek.com olarak almak istiyorum.

ingilizce excel kullanıyorum, yardımcı olabilir misiniz lütfen.

saygılarımla
ilker

Merhaba.

Verileriniz A1 hücresinde ise, aşağıdaki formülü B1 hücresine yapıştırın.

Kod:
=SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("@";A1))

Kod:
=RIGHT(A1,LEN(A1)-FIND("@",A1))

Sondaki virgülüde kaldırmak istiyorsanız, aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=EĞER(SAĞDAN(SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("@";A1));1)=",";PARÇAAL(SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("@";A1));1;UZUNLUK(SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("@";A1)))-1);SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("@";A1)))

Kod:
=IF(RIGHT(RIGHT(A1,LEN(A1)-FIND("@",A1)),1)=",",MID(RIGHT(A1,LEN(A1)-FIND("@",A1)),1,LEN(RIGHT(A1,LEN(A1)-FIND("@",A1)))-1),RIGHT(A1,LEN(A1)-FIND("@",A1)))

Son düzenleme:
Merhaba Sayın f.ilker.

Alternatif olsun.

Belirttiğiniz e-posta adresleri A sütununda alt alta liste şeklinde ise aşağıdaki formülü B2 hücresine uygulayın ve liste boyunca kopyalayın.
(formül sonucunda @ işaretinin de olmasını istiyorsanız mavi renklendirdiğim +1'i silin)

Bir hücrede bir'den fazla e-posta adresi mevcutsa başka çözüm yollarına bakmak gerekir.

Eğer aşağıdaki formül isteğinizi karşılamıyorsa;
sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda ve gerçek belgenizdeki verileri temsil edebilelecek özelliklerde veriler içeren
örnek belge ile destekleyiniz.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

YERİNEKOY => REPLACE, PARÇAAL => MID, BUL => FIND, UZUNLUK => LEN
.
Kod:
=[COLOR="Red"]YERİNEKOY[/COLOR]([COLOR="Red"]PARÇAAL[/COLOR](A2;[COLOR="red"]BUL[/COLOR]("@";A2)[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]+1[/SIZE][/COLOR][/B];([COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR](A2))-([COLOR="red"]BUL[/COLOR]("@";A2))+1);",";"")

Merhabalar,
Aslan7410 ve Ömer Baran cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ömer Bey, sizin verdiğiniz Türkçe yazılmış formülü İngilizce karşılıkları ile yazdığımda hata verdi.

Aslan Bey, sizin verdiğiniz de hata vermiyor ama bana lazım olan formülde @işaretininde olması gerekiyor. Bu formül ile @işaretini alamıyorum. Aşağıdaki örnekte olduğu gibi A sütununda olanları, B sütununda olduğu gibi @işareti ile başlayacak şekilde alabilmeliyim.
İyi çalışmalar,
Ilker

3dprinting@htycom.com @htycom.com
accounts@aetna.co.uk @aetna.co.uk
info@marin.com.tr @marin.com.tr

Merhaba, Sayın Ömer Bey'in yazmış olduğu formül daha kısa, Ömer Bey'in formülünün ingilizceye çevrilmiş hali.

Kod:
=SUBSTITUTE(MID(A2,FIND("@",A2),(LEN(A2))-(FIND("@",A2))+1),",","")

Bu şekilde deneyiniz.
Kod:
=RIGHT(A1,LEN(A1)+1-FIND("@",A1))

her 2 formülle de istediğim sonucu alabildim. yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. iyi çalışmalar & saygılar.

ilker

Geri