o2l3m
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft® Excel ® 2016 (16.0.5413.1000) MSO (16.0.5413.1000) 32 bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 14-10-2026
Arkadaşlar şöyle bir makale buldum fakat ne şekilde uygulabileceği hakkında yardım ve fikir bekliyorum.
Soru :
" Çalışma kitabı açıldığında bir kullanıcı formu açan bir çalışma kitabım var. Bu bir soruna neden oldu, çünkü daha sonra tüm açık excel çalışma kitaplarını devre dışı bırakır, böylece kullanıcılar diğer çalışma kitaplarında değişiklik yapamazlar
Kullanıcıların diğer açık çalışma kitaplarını düzenlemesine / açmasına ve kullanıcı formunu açık tutmasına izin vermenin bir yolu var mı?""
Cevap :
You need to open user form with Modalparameter set to vbModeless:
Call UserForm.Show(vbModeless)
Soru :
Farklı bir çalışma kitabı seçtiğimde, kullanıcı formumdaki combobox'lardan birini değiştirmeyi deneyin. Kullanıcı formuna bağlı çalışma kitabı seçili olmadığından bir hata mesajı alıyorum. Kullanıcı formu etkinken çalışma kitabını nasıl seçerim?
Cevap :
On the properties of the user form change ShowModal to false.
Soru :
" Çalışma kitabı açıldığında bir kullanıcı formu açan bir çalışma kitabım var. Bu bir soruna neden oldu, çünkü daha sonra tüm açık excel çalışma kitaplarını devre dışı bırakır, böylece kullanıcılar diğer çalışma kitaplarında değişiklik yapamazlar
Kullanıcıların diğer açık çalışma kitaplarını düzenlemesine / açmasına ve kullanıcı formunu açık tutmasına izin vermenin bir yolu var mı?""
Cevap :
You need to open user form with Modalparameter set to vbModeless:
Call UserForm.Show(vbModeless)
Soru :
Farklı bir çalışma kitabı seçtiğimde, kullanıcı formumdaki combobox'lardan birini değiştirmeyi deneyin. Kullanıcı formuna bağlı çalışma kitabı seçili olmadığından bir hata mesajı alıyorum. Kullanıcı formu etkinken çalışma kitabını nasıl seçerim?
Cevap :
On the properties of the user form change ShowModal to false.