• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA'de GoalSeek / HedefAra

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
VBA modulumdeki mevcut GoalSeek formulu icin sayfada .Offset ile uzakta bir hucreye formulumu yazdiriyorum ve ardindan su asagidaki sekilde GoalSeek'imi calistiriyorum ve sorunsuz calisiyor.

Kod:
ActiveCell.Formula = "=(" & deger & "-" & "ProjectSellPrice" & ")"
ActiveCell.GoalSeek Goal:=0, ChangingCell:=Range("GM")

Ancak kodumu gelistirmek, ActiveCell'lerden kurtarmak ve genel anlamda kisaltmak icin calismaya basladim ve Offsetle rastgele bir hucreye yazdirdigim formulu HedefAra isimli bir degiskene tanimlayip GoalSeek'imi bu degisken uzerinden calistirmaya calisiyorum:

Kod:
  ...
  HedefAra= RoundedSellPrice - ws4.Range("SellPrice")
  HedefAra.GoalSeek Goal:=0, ChangingCell:=ws4.Range("GM")
  ...

Lakin HedefAra olarak tanimli olan formul Calisma Sayfamin icerisinden degil de VBA modulumun icerisinde tanimlandigi icin, GoalSeek formulunde calisma sayfamdaki GM degiskenini degistirerek sonuca gitmek istedigimi tanimladigimda,Invalid Qualifier Error veriyor. Bunun ustesinden nasil gelebilirim?

Calisma sayfasindaki bir hucreye bagimli kalmadan HedefAra komutunu sadece VBA modulu icerisinden nasil calistirabilirim?

Not: Calisma kitabim cok karisik oldugu icin ornek dosya yukleyemiyorum, zaten sadece aciklamis oldugum sorunumun cozum mantigini ogrenmek istiyorum.

ws4.range("GM") yerine Application.Range("GM") yazmam da birseyi degistirmiyor. Eger HedefAra degiskenini, Calisma Sayfasi icerisindeki bir hucredeki formul olarak tanimlarsam sorun cozuluyor ancak soyledigim gibi, calisma sayfasina bagimli kalmadan bunu sadece VB uzerinden cozebilir miyiz bunu merak ediyorum.

Kisaca sorumu ozetlemek istiyorum:

ActiveCell.GoalSeek Goal:=0, ChangingCell:=Range("GM")

formulundeki ActiveCell. yerine degisken nasil tanimlarim?

Geri