• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA'dan hücre eşleme kod sorunu..!

Excel Vers. ve Dili
2003 versiyonu
Ekte ki dosya bir spor salona için basit düzeyde üye aidat takibi yapma amacıyla oluşturulmuştur. Eklenen üyeler otomatik olarak 'Data' sayfasında boş olan satıra yazılmakta ve üye adında bir sayfa açılmaktadır.

(Örn: Eklenen üye 'Data' sayfasında 5.sırada ise Üye5 adında bir sayfa oluşturulmakta..)

Çözmek istediğim sorun ise, 'Data' sayfasında üye isminin yanındaki Kalan Gün ve '-'(eksi) yada değişecek '+' işaretini üyenin kendi sayfasındaki "L11" ve "K11" hücreleri ile eşitlemek.

Mevcut yazdığım kod şu şekilde.

Sheets("Data").Range("C" & Bos_Satir).Value = Sheets("Üye" & Bos_Satir - 2).Range("L11").Value
Sheets("Data").Range("D" & Bos_Satir).Value = Sheets("Üye" & Bos_Satir - 2).Range("K11").Value

Fakat bu kod sadece üye formundaki Kaydet butonuna basınca bir kez işe yarıyor ve sonrasında sayfadaki değişikliklerin hiç birini görmüyor..

Not: Deneme amacıyla bir üye kaydediniz ve üyenin kendi sayfasındaki Kayıt Tarihi ve Onay bölümlerine değer giriniz... İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Üyeler için eklenen sayfalarda bir kod bulunmadığı için sizin istediğiniz tepkiyi vermemesi gayet normal.

Üyelere ait sayfalarda yapacanız değişikliklere duyarlı çalışması için dosyanızın ThisWorkbook bölümüne aşağıdaki kodu uygulamanız gerekiyor. Bu şekilde üye bilgilerinizi "Data" sayfasına online şekilde aktarılabilirsiniz.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    Dim BUL As Range
    If Left(Sh.Name, 3) <> "Üye" Then Exit Sub
    With Sheets("Data")
    Set BUL = .Range("B:B").Find(Range("B4"), , , xlWhole)
    If Not BUL Is Nothing Then
        .Cells(BUL.Row, "C") = Range("L11")
        .Cells(BUL.Row, "D") = Range("K11")
    End If
    End With
End Sub

Merhabalar,

Sanırım dediğiniz değişikliği yaptım fakat sorun aynı şekilde devam etmekte.
Aşağıda dosyaya bir üye eklenmiş ve üye sayfasında bazı değişiklikler yapılmış halde tekrar upload ettim. Yine gözden geçirirseniz sevinirim..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kodu yanlış yere uygulamışsınız. Halbuki üstteki mesajımda özellik bold olarak nereye uygulamanız gerektiğini belirtmiştim. Lütfen mesajımı tekrar okuyun.

Haklısınız, dediğinizi yaptım ve sorun çözüldü. Çok teşekkür eder iyi günler dilerim...

Geri