Merhaba arkadaşlar,
Ekteki excelde,
"Sayfa1" deki "C1" hücresine girilen bir kodu "A" sütununda bulunursa eğer sarı renge boyuyor (Huseyinkis ustama bir kez daha teşekkür ediyorum).
Benim ise sizden bir kaç ricam olucak;
"Sayfa1" deki "C1" hücresine yazılan kodu "A" Sütununda bulamassa;
•"Sayfa2"deki "B" sütununun ilk hücresinden kaydetmeye başlamasın,
•Bulamadığında "Bu kod ilgili listede yok Sayfa2'deki "B" hücresine kaydedildi" demesini istiyorum.
Birde biraz koşullandırma,
•"C1" hücresine girilen kodun yalnızca ilk 15 hanesinin gösterilmesini,
•"C1" hücresine girilen kodun yalnızca rakamlardan oluşmasını,
•"C1" hücresine girilen kod 15 haneden az yada rakamlardan oluşmuyorsa "Sayfa2" deki "B" sütununa kaydetmesin.
•"C1" hücresine girilen kod "Sayfa2" deki "B" sütununa kaydedilemezse "Girdiğiniz kodu tekrar kontrol ediniz" diye mesaj yazsın.
Değerli üstadlarım ve müntesip arkadaşlarım,
Sizler için basit olabilecek sorunlar olsa da çıkaracağınız sonuç, beni çok mutlu edecek ve iş yerimdeki yoğunluğumu oldukça azaltacaktır.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Ekteki excelde,
"Sayfa1" deki "C1" hücresine girilen bir kodu "A" sütununda bulunursa eğer sarı renge boyuyor (Huseyinkis ustama bir kez daha teşekkür ediyorum).
Benim ise sizden bir kaç ricam olucak;
"Sayfa1" deki "C1" hücresine yazılan kodu "A" Sütununda bulamassa;
•"Sayfa2"deki "B" sütununun ilk hücresinden kaydetmeye başlamasın,
•Bulamadığında "Bu kod ilgili listede yok Sayfa2'deki "B" hücresine kaydedildi" demesini istiyorum.
Birde biraz koşullandırma,
•"C1" hücresine girilen kodun yalnızca ilk 15 hanesinin gösterilmesini,
•"C1" hücresine girilen kodun yalnızca rakamlardan oluşmasını,
•"C1" hücresine girilen kod 15 haneden az yada rakamlardan oluşmuyorsa "Sayfa2" deki "B" sütununa kaydetmesin.
•"C1" hücresine girilen kod "Sayfa2" deki "B" sütununa kaydedilemezse "Girdiğiniz kodu tekrar kontrol ediniz" diye mesaj yazsın.
Değerli üstadlarım ve müntesip arkadaşlarım,
Sizler için basit olabilecek sorunlar olsa da çıkaracağınız sonuç, beni çok mutlu edecek ve iş yerimdeki yoğunluğumu oldukça azaltacaktır.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: