• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA şifresini makro ile açıp kapatmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan m.gur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr & Office 2019 Tr
Arkadaşlar; çalışma kitabımın içinde 4 adet modül var. Bunların bozulmasını önlemek için VBA şifreledim, yani kodlara ulaşılamıyor. Merak ettiğim konu ise şu; kodların içine tarih sorgulaması yapmıştım o tarih geldiğinde bu şifreyi açsın ve gerekli kod düzenlemesi yapabileyim. "VBAproject.unprotect" şeklinde denedim ama olmadı. Kısacası belirlenen tarihe ulaşıldığında şifre açılacak ve modülün içine yazdığım kodda gerekli değişikliği yapıp tekrar şifrelenecek. Bunu nasıl yapabilirim. Teşekkürler.

Sayın Levent Menteşoğlu; önerdiğiniz linki inceledim, gayet güzel bir çalışma olmuş. Bu çalışma yeni bir dosya için gayet kullanışlı. Kodları inceledim kendi dosyama uyarlamaya çalıştım ama yapamadım. Benim yapmak istediğim şey şu;ilk mesajımda yeterince açıklayamadım sanırım. Kod içinde yazdığım tarih günün tarihine eşitlendiğinde VBP şifresini devre dışı bırakıp modülü çalışır hale getirecek ve sonra yine şifreleyecek. Ben VBP şifresi yaptığım için modül çalışır hale gelmiyor. Sanırım anlatabilmişimdir.

Sanırım sorumu tam olarak anlatamadım. Kısaca şöyle sorayım şifre koyduğum VBP si makro içine unprotect yazmakla çözülebilir mi ?

Sanıyorum bu istediğinizi yapmak çok kolay değil. Şifreyi ilgili tarih geldiğinde açsanız bile tekrar şifrelediğinizde geçerli olması için dosyanın kapatılıp tekrar açılması gerekiyor.

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Geri