Vba şifresi

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2024
Sayın arkadaşlar;
Bir konuyu öğrenmek istiyorum , yapmış olduğum bir dosyada benim belirlediğim bir VBA şifresi dışında, kırma programlarının ürettiği şifre ile VBA bölümü açılırsa (yanlış şifre girilmesini kastedmiyorum) dosyadaki tüm makrolar ve belirlediğim bir sayfa silinsin
bu mümkünmü..?
şimdiden ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
10-12-2024
Konuya ilgi duyan arkadaşlarımız yokmu ?

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba

Dosyanız Çok gizli ise açılışa şifre koyun VBA şifre koymanın mantığı yok bende.

Excel Vers. ve Dili
10-12-2024
Tabiki sizinkide geçerli bir mantık , ama dosya/vba şifrelerinin ne kadar çabuk kırıldığını ve bunu yapan programların çok kolay indirilebildiğini görünce , en azından bu gibi programlara karşı bişeyler yapılabilirmi diye fikir üretmeye çalışıyoruz..yanlışmı yapıyoruz sizce...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sayın arkadaşlar;
Bir konuyu öğrenmek istiyorum , yapmış olduğum bir dosyada benim belirlediğim bir VBA şifresi dışında, kırma programlarının ürettiği şifre ile VBA bölümü açılırsa (yanlış şifre girilmesini kastedmiyorum) dosyadaki tüm makrolar ve belirlediğim bir sayfa silinsin
bu mümkünmü..?
şimdiden ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.
Böyle bir uygulama olabileceğini sanmıyorum. Varsa bile ben hiç karşılaşmadım.

Bu arada şunuda belirtmek istiyorum. Excel'de en zor kırılan şifre dosya açılış şifresidir. Özellikle harf ve sayı içeren karışık uzun bir şifre koyarsanız, bir şifre kırma programının bunu kırması aylarca bile sürebilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Biraz VBA bilgisi olanı engelleyemezsiniz. Eğer niyet kötüyse açışta makroları devre dışı bırakır. Şifreyi kırar, istediğini elde eder. Bu dedikleriniz mümkün değil gibi görünüyor.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Çalışma kitabını paylaştırdıktan sonra, bir timer ile kontrol edilebilir. Ne kadar etkili olacağını deneyip görmek lazım yinede...

Kod:
Private Sub timer1_Timer()
    If ThisWorkbook.VBProject.Protection = 0 Then
        [COLOR=DarkGreen]'Yapılacak işler...[/COLOR]
    End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
10-12-2024
Çalışma kitabını paylaştırdıktan sonra, bir timer ile kontrol edilebilir. Ne kadar etkili olacağını deneyip görmek lazım yinede...

Kod:
Private Sub timer1_Timer()
    If ThisWorkbook.VBProject.Protection = 0 Then
        [COLOR=DarkGreen]'Yapılacak işler...[/COLOR]
    End If
End Sub
bu kod'u denedim ama olmadı, biraz daha konuyu açarsak şöyle özetliyebilirim.diyelimki "123" diye vba şifresi belirledim ancak kırma programı ile benim belirlediğim şifre " C1LK " olarak değişti ve kullanıcı bu şifreyi girerek vba bölümüne girmek istediğinde veya şifre değiştiği anda, benim dosyadaki bazı makrolar ve bazı sayfalar otomatik olarak silinsin.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bu kod'u denedim ama olmadı, biraz daha konuyu açarsak şöyle özetliyebilirim.diyelimki "123" diye vba şifresi belirledim ancak kırma programı ile benim belirlediğim şifre " C1LK " olarak değişti ve kullanıcı bu şifreyi girerek vba bölümüne girmek istediğinde veya şifre değiştiği anda, benim dosyadaki bazı makrolar ve bazı sayfalar otomatik olarak silinsin.

Bu konuda bende birşeyler söylüyeyim.

Öncelikle proğramınızın şifresini kıracak kişi dosyanızı açarken makroları devre dışı bırakarak açar ve ilgili engelli kodları siler. Bu durumda bu tür uygulamalarda bunlar çözüm olmaz. ancak Sayın Black Lord dediği gibi dosyanızı farklı kayıt edip Araçlar/genel seçenekler bölümünden veya dosya açıkken araçlar/seçenekler/güvenlik bölümünden dosyanızın ilk açılmasını şifrelerseniz bu uygulama hepsinden sağlıklı buradaki şifre biraz zor kırılıyor hele şifre kalekter sayısı fazla ise

Excel Vers. ve Dili
10-12-2024
Sn Halit bey;
Konuya ilgi gösterdiğiniz için tşk.ederim ama benim anlatmak istediğim biraz farklı şöyleki;
1-Bir excel dosyasında "dışardan yetkili firmalardan satın aldığınız "güvenlik sertfikası" ile (bilgisayarın kendi ürettiği değil) kullanıcı "makro seviyesi "ni değiştirse bile program buna müsade etmez ve makrolar devrede kalır.
2-Benim anlatmak istediğim dosya giriş şifresi değil çünkü "demo" programlarda bunun bir önemi kalmıyor zira kullanıcı zaten dosya içine girmiş oluyor.
iyi çalışmalar...