• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vba - Reference Şifreleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Arkadaşlar merhaba.

Vba ekranını tools menüsü altından protection ile şifrelemeyi biliyorum. Ancak şifrelediğim dosyanın şifre girilmeden reference kısmına müdahale edilebilmesi gerekiyor. Protection kısmında şifrelediğimizde reference bölümüne giriş de yasaklanıyor. Acaba bunu yapmanın bir yolu var mıdır?

Böyle bir yol olduğunu sanmıyorum. Bu uygulama ile yapmak istediğiniz tam olarak nedir?

Levent Bey;

Reference bölümünden farklı bir programın kütüphanesini kullanarak makro kodluyorum. Vba ekranını şifreleyip excel dosyasını dağıtıyorum. Ancak kütüphanesi kullandığım programın farklı versiyonları olduğu için programı kullanacak kişi kendi bilgisayarında yüklü olan kütüphaneyi reference bölümünden işaretlemek zorunda. Vba ekranıda şifreli olduğu için reference bölümüne girilemiyor. Dolayısıyla kodları mecburen saklamadan göndermek zorunda kalıyorum.

Merhaba
Kullanıcı nereyi işaretlemesi gerektiğini biliyorsa bunu neden ilgili dosya üzerinde yapması gerekiyor?
Boş excel açıp, ilgili eklemeleri orada yapsın, sonra sizin dosyayı açsın, böyle olmuyor mu?

Baktın olmuyor, bakmayacaksın. :)

Geri