- Excel Vers. ve Dili
- VBA Bilirim. Çalışırım Google E-tablo Kod.gs öğrenmeye
Selamınaleyküm.
Excel de hazırlamış olduğum bir VBA yı Google E-Tabloda Kullanmak istiyorum ama çalışmıyor. kod Şöyle Çalışıyor. Masa üstü PC de "Puantaj.jpg" adında bir dosyam var Bu Dosyanın içerisinde Personel resimleri bulunmakta. Excel de ilgili Hücreye Personelin adını Soyadı yazdığımda Personelin resmi gelmekte. Dışarıda tutmamın sebebi exceli kasmaması için. Gayet Güzel çalışıyor.
Ben İstedim ki bunu Google E-Tabloda Kullanayım ama javascript dili bilmediğim için uğraşıp araştırsam da yapamadım.
Drive ımda. Yeni Bir Klasör açtım içinde resimler olan bir doysa buradan çekmesini için ( Excel VBA da böyle yaptığım için )
Sizden Aşağıya ekleyeceğim VBA kodunu Google E-Tabloda çalışacak şekilde ayarlayabilirmisiniz. Eminim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar vardır. İlginiz ve emeğiniz için Allah sizi Sevsin bu Siteden çok şey öğrendim.
VBA kodu
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim res As String
Dim a As Shape
Dim AV6 As Range
If Target = "" Or Target.Address <> "$AV$6" Then Exit Sub
If Target.Count > 1 Then Exit Sub
Set AU2 = Range("AU2")
For Each a In Shapes
a.Delete
Next a
AU2.ClearContents
res = "C:\Users\Serhat\Desktop\18.01.2017\Puntaj.jpeg\" & Target & ".jpg"
If Dir(res) = "" Then
AU2 = "RESİM YOK"
Else
With ActiveSheet.Pictures.Insert(res)
.Left = AU2.Left
.Top = AU2.Top
.Height = AU2.Height
.Width = AU2.Width
End With
End If
End Sub
Excel de hazırlamış olduğum bir VBA yı Google E-Tabloda Kullanmak istiyorum ama çalışmıyor. kod Şöyle Çalışıyor. Masa üstü PC de "Puantaj.jpg" adında bir dosyam var Bu Dosyanın içerisinde Personel resimleri bulunmakta. Excel de ilgili Hücreye Personelin adını Soyadı yazdığımda Personelin resmi gelmekte. Dışarıda tutmamın sebebi exceli kasmaması için. Gayet Güzel çalışıyor.
Ben İstedim ki bunu Google E-Tabloda Kullanayım ama javascript dili bilmediğim için uğraşıp araştırsam da yapamadım.
Drive ımda. Yeni Bir Klasör açtım içinde resimler olan bir doysa buradan çekmesini için ( Excel VBA da böyle yaptığım için )
Sizden Aşağıya ekleyeceğim VBA kodunu Google E-Tabloda çalışacak şekilde ayarlayabilirmisiniz. Eminim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar vardır. İlginiz ve emeğiniz için Allah sizi Sevsin bu Siteden çok şey öğrendim.
VBA kodu
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim res As String
Dim a As Shape
Dim AV6 As Range
If Target = "" Or Target.Address <> "$AV$6" Then Exit Sub
If Target.Count > 1 Then Exit Sub
Set AU2 = Range("AU2")
For Each a In Shapes
a.Delete
Next a
AU2.ClearContents
res = "C:\Users\Serhat\Desktop\18.01.2017\Puntaj.jpeg\" & Target & ".jpg"
If Dir(res) = "" Then