• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vba Kodu ile A sayfasından B sayfasına Koşula göre Sıralı Veri Kaydetme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaklaşık 20 gündür üzerinde çalıştığım Personel Takip Formunda sona yaklaştım. Ama Bir türlü Pesonel Veri sayfamdaki bilgileri , A Vardiyasında çalışan Personeli,
( A Vardiyası ) düğmesine tıklatarak Vba Kodu ile "Görev Yeri" Sayfasına Unvan sırasına göre Sıralı bir şekilde aktarmayı başaramadım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim

Emeğini esirgemeyenlere şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Yaklaşık 20 gündür üzerinde çalıştığım Personel Takip Formunda sona yaklaştım. Ama Bir türlü Pesonel Veri sayfamdaki bilgileri , A Vardiyasında çalışan Personeli,
( A Vardiyası ) düğmesine tıklatarak Vba Kodu ile "Görev Yeri" Sayfasına Unvan sırasına göre Sıralı bir şekilde aktarmayı başaramadım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim

Emeğini esirgemeyenlere şimdiden teşekkür ederim.

Benim çalıştığım dosyada boşa gitmesin.

Ekli dosyalar

umarım işiniz görür sadecae a vardiyası yapıldı

Sayın hocam emeğinize, yüreğinize sağlık,
tam istediğim gibi, af buyrun küçücük bir eksiklik var, Görev Yeri sayfasına attığı verileri ünvanına göre sıralamamış. Bunuda halledebilirmiyiz.
Gerçi önemsiz bir ayrıntı ama, hocam A vardiyasına tıkladığımızda PersonelData ki alanlar seçili kalıyor.

Sayın Süleyman, Hocam emeğinize sağlık, kod sayfasında ActiveWorkbook.Worksheets("Görev Yeri").Sort.SortFields.Clear hatası veriyor.

Tekrar denedim hata almadım ama muhtemelen türkçe karakter veya büyük/küçük harf duyarlılığından kaynaklanıyor olabilir
sayfa isimlerini boşluksuz ve türkçe karakterleri kullanmadan bir kere denermisin.

Tekrar denedim hata almadım ama muhtemelen türkçe karakter veya büyük/küçük harf duyarlılığından kaynaklanıyor olabilir
sayfa isimlerini boşluksuz ve türkçe karakterleri kullanmadan bir kere denermisin.

Süleyman Hocam Sayfa ismini değiştirdim, türkçe karekter ve boşluk bırakmadan yazdım Vba koduna uyguladım Ancak;

Run-time error '438':

Object doesn't support this propety or method

diye hata mesajı aldım.

Ekli dosyalar

yeniden düzenledim dosyayı

Süleyman hocam fazla olduğumu biliyorum ama, yine hata veriyor,

Run-Time Error '438'
"With ActiveWorkbook.Worksheets("GorevYeri").Sort" satırında.

Emeğinize sağlık, uğraştırdım sizide.

Eğer boş bir zamanınızda tekrar düzenlemek isterseniz.

Affınıza ve sabrınıza sığınarak

-Aynı Vba kodunda Görev Yeri sayfasına aldığı "A Vardiyasını" Ünvanına görede sıralayabilir mi?
Güvenlik şefi üstte, Güvenlik Görevlileri onun altıda
*Birde hocam başka bir sayfaya önce A vardiyasını, ardından B Vardiyasını C ve D vardiyalarını sırayla yazabilirmi

1-yine hata veriyor,
2-Aynı Vba kodunda Görev Yeri sayfasına aldığı "A Vardiyasını" Ünvanına görede sıralayabilir mi?
Güvenlik şefi üstte, Güvenlik Görevlileri onun altıda
3- *Birde hocam başka bir sayfaya önce A vardiyasını, ardından B Vardiyasını C ve D vardiyalarını sırayla yazabilirmi

Hata vermemesi için kodu elimle yazıyorum
rakam olarak sıralamada bir problem çıkmıyor ama
ünvan sırası istediğin için "Bir Başka sayfaya Ünvanları sıralayıp her birine bir rakam verme imkanın varmı Ünvan sıralamasını
Kod:
1-Müdür
2-Şef
3-...
Ünvan diye bir sayfaya bu şekilde yapabilirsen yardımcı olmıya çalışacağım.
3- *Birde hocam başka bir sayfaya önce A vardiyasını, ardından B Vardiyasını C ve D vardiyalarını sırayla yazabilirmi
bu şekilde yapılmş halinide görselde olsa gönderirsen ben kodu ona göre ayarlarım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hata vermemesi için kodu elimle yazıyorum
rakam olarak sıralamada bir problem çıkmıyor ama
ünvan sırası istediğin için "Bir Başka sayfaya Ünvanları sıralayıp her birine bir rakam verme imkanın varmı Ünvan sıralamasını
Kod:
1-Müdür
2-Şef
3-...
Ünvan diye bir sayfaya bu şekilde yapabilirsen yardımcı olmıya çalışacağım.

bu şekilde yapılmş halinide görselde olsa gönderirsen ben kodu ona göre ayarlarım.

Süleyman Hocam Öncelikle tüm samimiyetimle emeğiniz ve sabrınız için teşekkür ederim.

Ünvanları ve Kodlarını "UNVANKOD" sayfası açarak ekledim, ama çalıştığım iş yerinin internet güvenlik ayarlarından dolayı (mokrolu dosyaları upload edmediğimizden) dosyanın içerisindeki bütün makroları silerek gönderiyorum.

Hocam yine size zahmet olacak ama Vardiyalar düğmesine tıklattığımızda A, B, C, D şeklinde sıraladığı vardiyaları ünvanına göre de sıralarsa mükemmel olacak. Saygılar sunuyorum, çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Vardiyalar düğmesine tıklattığımızda A, B, C, D şeklinde sıraladığı vardiyaları ünvanına göre de sıralarsa mükemmel olacak. Saygılar sunuyorum, çok teşekkür ediyorum.

Önceki kod yeni ünvanlara göre normal çalışıyor
A,B,C ve D vardiyalarını zaten sıralı olarak GorevYeri sayfasına aktardığı için her bir aktarma sonunda listeyi Copy/Paste makro kaydet şeklinde ayarlayıp VARDIYALAR sayfasına aktarabilirsin. Ben makro kaydet şeklinde yapınca zira sizde Run Time Error hatası veriyor.
Kolay gelsin.

Süleyman Hoca başta olmak üzere yardımlarını ve Emeklerini esirgemeyenlere teşekkür edemi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri