• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

vba ile yada makro ile htmlden belirli verileri çekmek

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe 2003 uyumlu
Arkadaşlar Hepinize hayırlı Cumalar... Acilen yardıma ihtiyacım var..Benim birkaç başlıkta toplanacak sıkıntılarım var. Asp programlamayı az çok biliyorum ve asp de hazırladığım birkaç projemi zaten yayınlıyorum. Bunlardan birisi okul projesi. Bu projede her dönem öğrenciler değişiyor. Ben bu öğrencileri manuel olarak okulun web sayfasından login olarak önce excele alıyorum.Sonra öğrenci detaylarını tek tek her birinin profil sayfalarından elle girmek zorunda kalıyorum. Asptear yada excel ile dış veri almak için vba da da yazılabilir, ama sorun şu ki; verileri çektiğim sayfalar https sayfaları ve 256 bit şifreleme ile veriler gösteriliyor. Şimdi bu sorunlarım ve sorularımı sırayla yazayım.

1. Dış veri alırken https ile başlayan ve login olmam gereken bir sayfadan login olduktan sonraki uygun öğrenci listesini vba da makro ile alabilir miyim? Httpheader problemini nasıl aşarım. Encode edilmiş verileri decode ettikten sonra nasıl tekrar istediğim sayfayı encode ederek başka sayfaya otomatik yönlenebilirim. Halihazırda tüm verileri https ile açıp tektek pc ye htm uzantılı olarak hepsini kaydedip bu html sayfalardan veri almak ve uygun hücrelere yazdırmak için kodların arasında boğuldum.

2. Mevcut duruma göre çözüm üretebilirsek şimdilik isteğim şu: Ekte verdiğim local klasördeki tüm html sayfalardan profil detaylarını o öğrencinin numarasıyla kaydedilmiş sayfalardan belirli bölümlerini alıp o öğrencinin exceldeki öğrenci numarasının olduğu satırda uygun hücrelere yerleştirmek istiyorum. Ekte 5 örnek öğrencinin sayfası var ve bu sayfalarda alt alta üç tablo var. İkisi caption içeriyor. Ben caption kullanmadan tableindex ile alıyorum istediğim tabloyu. Ama tablodaki veriler istediğim hucreden başlamasına rağmen gelen veri alt alta geldiği için istediğim hedefi tutturamıyorum. Öğrencinin tüm detayları excel tablosunda yatay gidiyor gelen veri ise dikey geliyor. Bunu nasıl aşabilirim?

3. Bir öğrencinin işi hallolduktan sonra bir alt satırdaki örenciye geçmesi için uygun döngüyü nasıl kurarım? Bu arada gelen veriyi de temizlemem lazım tabi ... UTF8 ile gelince türkçeye çevirmem gerek ve gereksiz boşlukları da atmam gerek...

4. Son öğrenciye gelince yada mevcut satırdaki öğrenci numarası ile aynı isimdeki html sayfası yoksa işlemin durdurulmasını, ya dosya yok demesini ve ya işlem tatmamlandı demesini istiyorum.

5. Tüm bu işlemlerin tek bir butonla yapıldıktan sonra excelin kapanırken explorerda bir web adresine querystringle yada post ile yönlenmesini istiyorum. Bu nasıl olabilir? Bu yönlendirmenin sebebi şu: exceldeki verileri asp uzantılı sayfamdan direkt sql servera yada access database import edeceğim.
Buraya kadar okuduysanız ve hala başınızı ağrıtmadıysam tahammül ederek sabır göstermenizden dolayı yardım severliğinize çok teşekkür ederim.

Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Sorunum acil olmasa buraya yazmazdım inanın... Yardım edenden de etmeyenden de Allah C.C. Razı olsun, Yar ve Yardımcısı Olsun...

Ekli dosyalar

Konu hala güncel :(

Geri