• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA ile Şekil Oluşturma

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2007
Merhaba Arkadaşlar,
Ekteki gantt chartı; oluşturulacak yeni bir tablodan VBA yardımı ile verileri çektirerek oluşturabilir miyim? Yani hücreleri elle teker teker birleştirmek yerine, verilecek komut ile şekilleri oluşturan bir kod yazılabilir mi?
Yani kısacası daha profesyonel bir biçimde oluşturabilir miyim?

ActiveSheet.Shapes.AddShape(msoShapeRectangle, 100#, 100, 200#, 5).Select
şeklin çizilecegi yeri alabilecegi bi tablo oluşturarak
Bununla ilgili fikri olup paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Ayrıca 2 aydır VBA çalışıyorum anlatımımda herhangi bir saçmalık varsa şimdiden özür dilerim.
Herkese İyi Günler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,
Ekteki gantt chartı; oluşturulacak yeni bir tablodan VBA yardımı ile verileri çektirerek oluşturabilir miyim? Yani hücreleri elle teker teker birleştirmek yerine, verilecek komut ile şekilleri oluşturan bir kod yazılabilir mi?
Yani kısacası daha profesyonel bir biçimde oluşturabilir miyim?

ActiveSheet.Shapes.AddShape(msoShapeRectangle, 100#, 100, 200#, 5).Select
şeklin çizilecegi yeri alabilecegi bi tablo oluşturarak
Bununla ilgili fikri olup paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Ayrıca 2 aydır VBA çalışıyorum anlatımımda herhangi bir saçmalık varsa şimdiden özür dilerim.
Herkese İyi Günler

Ekteki örneğinizde ihtiyaç duyduğunuz çözümün sorunuzdaki kadar karışık olmadığını düşünüyorum. Ben en çok kullandığınız satırlardan ilave eden bir VBA kodu ekledim. Farklı bir butona daha değişik satırlarda ilave edilebilir.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

bilgisayarlarda filtre oldugu için ekte göndermiş oldugunuz dosyayı göremiyorum.Eve gidince ilk işim bakmak olucak.İlginiz için şimdiden Teşekkür ederim.

bilgisayarlarda filtre oldugu için ekte göndermiş oldugunuz dosyayı göremiyorum.Eve gidince ilk işim bakmak olucak.İlginiz için şimdiden Teşekkür ederim.

O zaman aşağıdaki kodları buraya eklemiş olduğunuz dosya içerisine bir modüle ekleyip çalıştırın

Sub gantt()
Satır = Range("C65536").End(3).Row
Rows("27:29").Select
Selection.Copy
Cells(Satır, 1).Select
Selection.Insert Shift:=xlDown
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Kısacası ekteki dosyada bulunan Crush plan adlı sayfadaki verilere dayanarak VBA kullanarak Gantt chart adlı sayfadaki şemayı oluşturmak istiyorum.Çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Gönderdiginiz kodda benm için güzel bir bilgi oldu teşekkür ederim.fakat istedigim tam olarak o degil.
yeni gönderdigim dosyadaki tablodan veriler çekilerek önceki göndermiş oldguum tablodaki gibi gantt chart modelini oluşturmak istiyorum.
günlük kapasiteleri,fabrikaları, kısaca hangi fabrikadan hangi tarihte hangi üründen nekadar üretilecegi belli olan tablodan veriler çekilerek ilk gönderdigim dosyadaki gantı olusturmak istiyorum..ve tabloda yapacagım herhangi bir değişiklikte gantt chart ında degişmesini istiyorum.
Derdimi tam olarak anlatabildm mi?
Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri