vba ile pdf dosyası açtırma

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
merhaba,

Kod:
Private Sub CommandButton_Click()

If ESN_ListBox.Value = "695267" Then
        If Dir("T:\ENGINEERING\2010.pdf") = "" Then
        MsgBox "The document could not be found in the engine folder!", vbCritical, "FYI"
        Else
        [COLOR="Red"]' Burada "T:\ENGINEERING\2010.pdf" dosyasını açtıracak kodun yazılması gerek[/COLOR]
        End If
End If

End Sub
excel vba ile bir commandbutton'a tılayarak yerel diskimdeki bir pdf dosyası açtırmak için yukarıda görüldüğü gibi bir kod yazmaya çalıştım ama başaramadım. forumda da araştırdım ama soruma cevap olan bir çalışma bulamadım. yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
yönlendirdiğiniz çalışma da dahil olmak üzere birkaç çalışmayı zaten inceledim ama soruma cevap bulamadım. benim istediğim çok daha basit bir şey: bir commandbutton'a basılınca yerrel diskimde belli bir konumda bulunan pdf dosyası açılsın istiyorum. (farklı formatlarda dosyalarda olabilir, mp3, img vs). bunu nasıl yapabiliriz?

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Kırmızı satıra şunu yazın.

Kod:
CreateObject("Shell.Application").Open [COLOR=Black]"T:\ENGINEERING\2010.pdf"[/COLOR]

Excel Vers. ve Dili
Kırmızı satıra şunu yazın.

Kod:
CreateObject("Shell.Application").Open [COLOR=Black]"T:\ENGINEERING\2010.pdf"[/COLOR]
şimdi deneme fırsatı buldum ama bu kodla çalıştıramadım. aşağıda yazdığım şu kodla çalıştırabiliyorum ama benim istediğim bilgisayarın varsayılan programı kendi bulup çalıştırması. böle bir kod nasıl derlenebilir?

Kod:
        Shell "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\Acrobat.exe " & "T:\ENGINEERING\2010.pdf", vbMaximizedFocus

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2024
şimdi deneme fırsatı buldum ama bu kodla çalıştıramadım. aşağıda yazdığım şu kodla çalıştırabiliyorum ama benim istediğim bilgisayarın varsayılan programı kendi bulup çalıştırması. böle bir kod nasıl derlenebilir?

Kod:
        Shell "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\Acrobat.exe " & "T:\ENGINEERING\2010.pdf", vbMaximizedFocus

Teşeşkkür ederim.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Rica ederim, size de iyi çalışmalar.