- Excel Vers. ve Dili
- Office Excel 2003 SP2
Merhaba,
Bir konuda takıldım yardımcı olmanızı rica ediyorum
Konuyu açıklayacak olursam, verileri tuttuğum dosyalar var farklı farklı, ama ben hepsini harmanlayıp raporladığım bir ÖZET RAPOR gibi bir dosya yapmak istiyorum. Takıldığım konuya gelecek olursak tablo olarak biçimlendirilmiş bir alandan başka bir dosyaya özet tablo olarak rapor yaptım ve o dosyanın worksheet'i aktif olduğunda diğer dosyayı açıp özet tabloyu yenileyip kapatmasını istedim ve aşağıdaki kodu yazdım.
fakat çalıştırdığımda tablonun olduğu dosya açılmasına rağmen "Başvuru geçerli değil" hatası veriyor.
eğer her iki dosyayıda elle açarsam kodun çalışmasında sıkıntı yok, ama ben dosyayı otomatik açıp özet tabloyu yenileyip ve dosyayı geri kapatmasını istiyorum.
Bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.
Bir konuda takıldım yardımcı olmanızı rica ediyorum
Konuyu açıklayacak olursam, verileri tuttuğum dosyalar var farklı farklı, ama ben hepsini harmanlayıp raporladığım bir ÖZET RAPOR gibi bir dosya yapmak istiyorum. Takıldığım konuya gelecek olursak tablo olarak biçimlendirilmiş bir alandan başka bir dosyaya özet tablo olarak rapor yaptım ve o dosyanın worksheet'i aktif olduğunda diğer dosyayı açıp özet tabloyu yenileyip kapatmasını istedim ve aşağıdaki kodu yazdım.
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim KTP As Workbook, DOSYA As Excel.Application
Dim AKTIF_WB As Worksheet, KAYNAK_WB As Worksheet, VERI_WB As Worksheet
Dim AWB As String, KAYNAK_YOL As String, KAYNAK_SAYFA As String, KAYNAK_DOSYA As String
Application.ScreenUpdating = False
AWB = ActiveWorkbook.Name
Set VERI_WB = Workbooks(AWB).Sheets("Veri")
Set DOSYA = CreateObject("Excel.Application")
DOSYA.Visible = False
KAYNAK_YOL = VERI_WB.Cells(2, 3)
KAYNAK_DOSYA = VERI_WB.Cells(2, 4)
KAYNAK_SAYFA = VERI_WB.Cells(2, 5)
Set KTP = DOSYA.Workbooks.Open(KAYNAK_YOL & KAYNAK_DOSYA)
Set KAYNAK_WB = KTP.Sheets(KAYNAK_SAYFA)
DoEvents
ActiveWorkbook.SlicerCaches("Dilimleyici_Parti_Numarası2").PivotTables(1). _
PivotCache.Refresh
DoEvents
DOSYA.DisplayAlerts = False
DOSYA.Quit
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
fakat çalıştırdığımda tablonun olduğu dosya açılmasına rağmen "Başvuru geçerli değil" hatası veriyor.
eğer her iki dosyayıda elle açarsam kodun çalışmasında sıkıntı yok, ama ben dosyayı otomatik açıp özet tabloyu yenileyip ve dosyayı geri kapatmasını istiyorum.
Bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.