• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

vba ile hücre özel kısa yol menüsü yapılabilir mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan meh11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Halit hocam kodlarınızı uyguladım.Sağ klik menüsünün tamamını içerdiği için görselliğini ve işlevselliğini biraz yitiriyor gibi oluyor bu haliyle.Bu menüyü eklemek değil de diğer menüyü kapatıp normal menüyü açan bir sekme eklemek mümkün olabilir mi?

Halit hocam kodlarınızı uyguladım.Sağ klik menüsünün tamamını içerdiği için görselliğini ve işlevselliğini biraz yitiriyor gibi oluyor bu haliyle.Bu menüyü eklemek değil de diğer menüyü kapatıp normal menüyü açan bir sekme eklemek mümkün olabilir mi?

o zaman önceki kodu kullanacağını anlıyorum

Kod:
Sub SAĞ_TUŞ_MENÜ()
a = ActiveWindow.Selection.Row
b = ActiveWindow.Selection.Column
aranan3 = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(a, "K").Value
aranan4 = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(a, "L").Value

For X = Application.CommandBars("Cell").Controls.Count [COLOR=red]To 1 Step[/COLOR] -1
Application.CommandBars("Cell").Controls(X).Delete
Next

For j = 2 To Worksheets("SERVİS").Cells(1, 255).End(xlToLeft).Column
aranan1 = Worksheets("SERVİS").Cells(1, j).Value
For i = 2 To Worksheets("SERVİS").[a65536].End(3).Row
aranan2 = Worksheets("SERVİS").Cells(i, "A").Value
If aranan1 & aranan2 = aranan4 & aranan3 Then
If Worksheets("SERVİS").Cells(i, j).Value <> "" Then
Set MENÜ_DETAY = Application.CommandBars("Cell").Controls.Add
With MENÜ_DETAY
.Caption = Worksheets("SERVİS").Cells(i, j).Value
.FaceId = 607
.OnAction = "ÜRÜN"
.BeginGroup = False
End With
End If
End If
Next
Next
End Sub
Sub ÜRÜN()
ActiveCell = CommandBars.ActionControl.Caption
End Sub

Selamlar,

Sn. peleryn,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan bey, Sayın Halit3 bey

Deneyimlerinizden çok faydalanmaktayım sizlere ve forumun diğer üyelerine katkılarınızdan ve yardımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bende kendi sorunum için bir dosya hazırladım ekte sundum incelerseniz sevinirim.
Sayın Korhan bey 23.mesajdaki Orjinal sağ kilik menüsü çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Korhan bey, Sayın Halit3 bey

Deneyimlerinizden çok faydalanmaktayım sizlere ve forumun diğer üyelerine katkılarınızdan ve yardımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bende kendi sorunum için bir dosya hazırladım ekte sundum incelerseniz sevinirim.
Sayın Korhan bey 23.mesajdaki Orjinal sağ kilik menüsü çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Saygılarımla

ekli dosyanızı kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

Korhan Hocam 23 No'lu mesajdaki dosya tam istediğim gibi olmuş ellerinize sağlık.

Halit,Korhan ve Levent hocalarıma çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Korhan hocam kodları dosyama uyguladım ve gayet güzel çalışıyor.fakat şöyle bir sorun yaşadım.Kodları uyguladığım dosyamı kapattım başka bir dosyada çalışıyordum ve bu diğer dosyada sağ klik yaptığımda kapalı olan ve makroları eklediğim öbür dosyanın menüsü açıldı.Sağ kliği seçtiğimde kodların olduğu dosyamı açmamı istedi.

Misal WorkbookClose'kısmına filan eklememiz gereken birşey var mıdır?

Çalışma kitabı kapanışına yazdığınız kodları görmemişim hocam afedersiniz.Şimdi o kodu da dosyama aktardım bir problem kalmadı sanırım.Tekrar teşekkür ederim ellerinize sağlık..

Merhabalar;

Devam sorusu niteliğinde olduğu için yine bu başlık altında bir soru soruyorum.

Sorumda sayfanın belli bir alanında sağ klik yapıldığında sğ klik menüsünün yerine açılan ÜRÜN1,Ürün2 gibi menü sekmeleri var.Bu sekmelere DATA sayfasında karşılık gelen ürün alt tiplerini TipA,TipB gibi..yana doğru açılır alt menü olarak eklemek istiyorum.

Ayrıntılı açıklamayı dosyada yaptım.

İlgilenecek olan herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Sn. peleryn,

Ekli dosyalar

Sayın Halit 3
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.
Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Aslında benim tam olarak istediğim çözümde Parametreler sayfasının tamamen ortadan kaldırılması idi.
Yani sadece VERİLER sayfasındaki E ve F sütunlarında iş gören 2 ayrı sağ klik menülerinin içeriklerinin vba kodları içerisinde yerleşik olmasını istiyordum. Bazı defter tipleri arsına da grup çizgisi koymak istiyorum. İlave kriter gerektiğinde kod içerisinden ekleme yapabilirim diye düşünüyorum.
Bu şekilde bir çözüm önerebilirseniz sorunum çözülmüş olacaktır.
Saygılarımla

Korhan Hocam ellerinize sağlık harika olmuş dosyamda çok işe yarayacak çok teşekkür ederim..

Sayın Halit 3
Üstadım 38 numaralı mesajıma herhalde yoğunluktan dolayı bakamadınız.
Saygılarımla

Selamlar,

Sn. cebelitarık,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Sayfa koruması uygulanmıştır. Sadece sağ klik menüsü ile giriş yapılmaktadır. Hücredeki veriyi boşlatma ihtiyacınız olabilir düşüncesi ile sağ klikteki ilk seçenek olarak boşluk eklenmiştir. Dilerseniz kod içinden silebilirsiniz.

Sayfa koruma şifresi 12345 tir.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Ayhan
Uzun zaman oldu cevap veremedim özür dilerim.
Elinize sağlık çok güzel olmuş kullanmaya başladım. Teşekkür ederim.
Yalnız bir şey sormuştum ona herhalde korumalı sayfa ile çözüm üretmişsiniz
Onun yerine "E" ve"F" sütunlarına sağ klik menüsü dışında klavye girişi yapıldığında mesaj box uyarısı verebilirmi? Yani elle girişi yasaklayabilirmiyiz koruma kullanmadan.

Ayrıca liste çok uzun olduğundan sayfaya sığmıyor. Örneğin aynı sistem içerisinde Şirket Defterlerinin bazılarını "Diğer Şirket Defterleri" ve Koop. defterlerinin bazılarını "Diğer Koop. Defterleri" sağ kilk alt menüsü içerisine alabilirmiyiz? Örnek dosyada açıkladım.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Geçmişte hazırladığım bir çalışmamda tasarladığım bir sağ-klik menüsü sanıyorum istediğinizi karşılayacaktır. Ekli dosyada sarı renkli alanda tasarlanan menü oluşacak, alan dışında normal excel menüsüne dönecektir. Sağ-klikten sonra ilk menüyü tıklarsanız Korhan beyin belirttiği gibi çıkacak bir userformdan gerekli verileri çağırabilirsiniz.

örnek dosyayı indirdim ve açtım. sağ tuş için yeni bir menü atanmış. exceli kapatıp açtım ama normal sağ tuş menüsü gelmedi. bunu nasıl düzeltebilirim. yardımlarınızı bekliyorum saygılar

sağ tuş menüsü bu halde eski hale nasıl getirebilirim

bir de şu ortada mavi bi çizgi çıktı excel içinde. sadece exceli açınca oluyor bu mavi çizgi. bu nasıl ortadan kalkacak ??

Son düzenleme:
Merhabalar;

Aynı sorunu dikkatsizliğimden dolayı ben de yaşamıştım.Bu özel menünün çalıştığı dosyanızda Thisworkbook kod kısmına altta göndereceğim kodu ekleyin.

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Application.CommandBars("Cell").Reset
End Sub

SN peleryn çok teşekkür ederim. verdiğiniz kod ile sorunu çözdüm :)
konuyla alakası olmayacak ama bir şey daha soracam
excel bilgim kendime göre yeterli. tabiki benden daha iyileri var. takıldığım veya yapmadığım bir şey yok. ama vba bilgim hiç yok. nerden başlamalıyım, neler yapmalıyım
teşekürler

:)
Sn exelci1 tam adamına sordunuz:)Bunca hocamız varken bu konuda konuşacak en son kişilerden biriyimdir belki.Bu yüzden size pek yardımcı olamayacağım bu konuda.Ama şunu da paylaşmak isterim ki excel.web.tr başlı başına bir dersane..
Bir sürü işin arasında sadece fırsat buldukça burada olmakla hocalarımızın ve paylaşımcı tüm diğer arkadaşların ve de arşivin desteğiyle inanılmaz bir ilerleme sağlanıyor.Yani en azından bunu tavsiye edebilirim..İstikrarlı bir biçimde burada olmaya devam..

Üstelik bu sadece exceli her geçen gün biraz daha öğrenmenizi değil karşılıksız paylaşmayı bilen donanımlı ve saygılı insanlarla kaliteli vakit geçirmenizi de sağlıyor.Bu ortak paydada buluştuğumuz herkese bu mesaj vesilesiyle selam eder gözlerinden öperim;)

Selamlar,

Sn. cebelitarık,

Ekli dosyalar

Geri