• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çözüldü VBA ile Google Sheets Sayfasında Arama veya Kıyaslama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan RBozkurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
15. mesajda, sorgulanacak veriyi sayfada bir hücresi alınması durumunda ekran görüntüsü aşağıda verilmiştir;

TestHD.gif

.

Dağıtım yöntemini bulamadım; login gerekiyor.

Ne demek istediğinizi anlamadım ama; siz verdiğim script'i kendi tarafınızda script editorüne yapıştırıp, kaydettikten sonra editörde "Deploy" tuşuna basacaksınız.

.

Ne demek istediğinizi anlamadım ama; siz verdiğim script'i kendi tarafınızda script editorüne yapıştırıp, kaydettikten sonra editörde "Deploy" tuşuna basacaksınız.

.

Dağıtım kısmından hangi basamağı seçmek gerekir. Denedim bir kaç taneyi ama verilen adresi gizli sekmede açıyorum login istiyor. Normalde de tablo gelmiyor.

Adsız.png

2. mesajdaki kodun işlem hızı;

Animation22.gif

"Deploy-Dağıtım" işini hallettiniz gibi görünüyor.....

"2. mesaj" dediğiniz, 15 No'lu mesajdaki yöntem sanırım.

Hız fena değil ....

.

"Deploy-Dağıtım" işini hallettiniz gibi görünüyor.....

"2. mesaj" dediğiniz, 15 No'lu mesajdaki yöntem sanırım.

Hız fena değil ....

.

Dağıtımı çözemedim, #2. mesaj dün eklediğim API olan yöntem.

"Dağıtım" işi kolay, neden çözemediniz anlamadım.

Tarayıcıda "gizli" sekmede açmayın, normal sekmede çalışın. Dağıtım türü olarak "Web Uygulaması" seçeceksiniz. Oradan aldığınız URL'i VBA'de kullanacaksınız.

.

"Dağıtım" işi kolay, neden çözemediniz anlamadım.

Tarayıcıda "gizli" sekmede açmayın, normal sekmede çalışın. Dağıtım türü olarak "Web Uygulaması" seçeceksiniz. Oradan aldığınız URL'i VBA'de kullanacaksınız.

.

Denemiştim hata vardı.
Problem Sayfa1 > Data.. Şimdi düzeldi tablo olarak açılmaktadır.

XML işlemi mantıklıydı fakat; kurum içi XML verisi engellendiği için ne adres açılıyor, ne veri çekiliyor.
Google Sheets ve API yöntemine devam edilecek mecbur. Beyin fırtınası için teşekkürler @Haluk üstad.

Beyin yakan bir konu oldu ..... kolay gelsin.

243446

.

Merhaba;

İlk mesajınıza istinaden;

Konuyu belki kapattınız ama kullanıcı yetkilendirme, kontrol gibi işlemler için uzak sunucuda kullanıcıları kaydetmek için Google Sheets kullanmanız zaten doğru bir yöntem değil.

"Yüklenebilecek bir mdb ya da sql" demişsiniz. Buradan sizin kullanıcıları kendinizin belirlemek ve anlık olarak işleme konulabilmesini istediğinizi varsayıyorum.

Kullanıcı yetkilendirme ya da üyelik gibi işlemler için uygun bir veritabanı sistemi kullanabilirsiniz. Harici bir uygulama (yine excel ile de olabilir) ile de bu veritabanına kullanıcıları, rolleri kaydedebilirsiniz ve daha sonra da kullanıcıların kullanacağı Excel üzerinden bu verilere ya da verileri döndüren bir servise ( @Haluk beyin yaptığı script gibi) erişim sağlayarak kontrolleri sağlayabilirsiniz.

Tabii bu yazdıklarım belki size karmaşık gibi görünebilir ama bu konudaki amacınız için daha farklı senaryolara ihtiyacınız var.

Konu ile ilgili ek bilgi ve meraklısı için;

Son düzenleme:
Hmmm..... teşekkürler.

.

Geri