• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA ile EĞER formülünü kullanmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Serisi
Merhaba üstadlar. Dönem sonu için muhaseveleştirme işlemlerine başlamam gerekiyor fakat burada bir problemim var bunu kısmen giderdim. Şimdi bana lazım olan bir işlem daha var malzemelerin muhasebe kodlarını vermek bu çok sıkıntılı bir iş ben çalışma kitabımda bunu mümkün oldukça pratik hale getirmeye çalıştım. Ekteki çalışma kitabını incelediğiniz zaman göreceksiniz.F sutununda mamul açıklamaları var G, H, I, J sütunlarında ise mamullere ait muhasebe kodların olacağı sütunlar. Şöyle bir makro mümkünmüdür? Tuşa tıkladığım zaman bana mamul açıklaması olan sutunu seçmemi söylecek seçtikten sonra* açılan kutuya mamul açıklamasını yazacağım ve sırasıyla sarf fişinin borç, alacağının ve üretimden giriş fişinin borç ve alacağının sutunlarını seçmemi isteyecek onları seçtikten sonra bu fişlerin borç ve alacak kodlarını yazabileceğim pencereler sırasyıla gelecek. ben kodları verdikçe o da ilgili mamulun karşına o kodu yazacak. Benim aklıma bu şekilde bir çözüm geldi. Eğer farklı fikirleriniz varsa paylaşın bu enim için çok önemli bir durum yoksa işlerin altından kalkamıyacağım. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Örnek dosyanızı neden buraya yüklemiyorsunuz?

Bir kamu görevlisi olarak verdiğiniz adrese benim işyerinden ulaşmam yasak. Haa böyle bir engel olmasa bile ben neden başka yerlere gideyim dosyanıza ulaşmak için?

Dosya boyutu 500 kb üzerinde olduğundan attach yapamıyordum. Dosyanın boyuntunu düşürdüm.

Ekli dosyalar

Dosya boyutu 500 kb üzerinde olduğundan attach yapamıyordum. Dosyanın boyuntunu düşürdüm.

Merhaba,

Konuyu tam anlayamadım

CRAMERA MERMER 15xFLx2
ÇİFT YÜZE EPOKSİ + FİLE
TEK YÜZE EPOKSİ

Yukarıdaki gibi mamullerin her birisinin sizde muhasebe hesap kodu ayrı olarak mevcutmu?
Eğer her bir mamul için bir muhasebe hesap kodunuz mevcut ise bunun listesini verirseniz satırlara otomatik doldurmak mumkun.

Diğer türlü sizin yukarıda bahsettiğiniz işlem için makro yapmaya gerek yok gibi tablonuzu mamul açıklamasına göre süzerseniz sadece o mamule ait satırlar gelicektir ve sizde karşısına muhasebe kodlarını yazabilirsiniz.

Tabi hesap planımda hepsi var fakat karışık bir liste olur bu bide bu sırf 1. ay için ben bunu 6. ay'a kadar parça parça uygulayacağım.

Geri