• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA da Protect

Ekli dosyada sayfayı koruduğum bir excel dosyasında VBA deki programı gizlemek için protect yapmak istiyorum.Tools dan paswordu 1 olarak seçtim.
Ekli dosyadaki programı çalıştırmak ve protect yapmak için yazılıma ne eklemeliyim.
Yardım ederseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Sorunuz anlaşılmıyor.Bir Vba projesinin görünmesini engellemek mi istiyorsunuz ?

Evet.
Yapmak istediğim şunlar;
1-Excel dosyasını formüllerlerin görülmemesi için Sayfayı koru ile şifreledim.
2-Aynı dosya belli bir süre kullanılması için tarih sayacı koydum bunun için VBA da küçük bir yazılım yazdım.
3-Bu yazılımı VBA da protect etmek istiyorum.

Tüm bunları içeren bir excel dosyası yapıp paylaşırsanız memnun olurum.
İlginize teşekkürler.

Sorunuzdan tam olarak ne istediğiniz anlaşılmıyor ama ekteki örneği inceleyin. Excelin bitiş tarihi 25.11.2012 dir. Bu tarihten sonra program çalışmaz. Vba şifresi 1234 tür. Ancak bu işlem için makroların etkin olması gerektiğini unutmayın...

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim.
Cevabınızda Makroların etkin olması gerektiğini söylüyorsunuz.
Önerdiğiniz yazılım basit formülleri olan bir excel sayfasıdır.Hehangi bir makro yok.Sadece sayfa korumalı bir dosyadan bahsediyoruz.Bu Excel dosyasını başka bir bilgisayarda çalıştırdığımda o bilgisayarda herhangi bir ayar yapmalımıyım.Yoksa sizin önerdiğiniz yazılımlı excel dosyasını başka bilgisayarlara kaydettikten sonra çalışırmı?Bu konuda birkaç söz söylerseniz menun olacağım.
Yardımlarınız için teşekkürler

Geri