• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA da Koşullu Biçimlendirme yapmak

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

Elimde bazı ürünler için farklı firmalardan aldığım fiyatlar bulunuyor. Listeyi fazla kafa karıştırmasın diye kısalttım.(Ekteki dosyada görebilirsiniz)
Yapmak istediğim şey ise, 4 sütundan oluşan listeden her satırın en küçük değerini bulunduran hücreyi renklendirmek. Yani her satırda sadece 1 adet renklenmiş hücre olacak. Önce formül kullanarak koşullu biçimlendirme yapmayı denedim. Sonra yapamayınca kod kullanarak yapmaya çalıştım. Ama bir türlü beceremedim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Buyurun.:cool:
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
=EĞER(B2=MİN($B2:$E2);1;0)

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim. Benzer formülü belki 20-30 kez denedim. "$" konulan yerleri değiştirdim, "=" ekledim, çıkardım. Yani birçok kombinasyonunu denedim ama yapamamıştım. Zannedersem iş
"=EĞER(B2=MİN($B2:$E2);1;0)" formüldeki $ koyulan yerde bitiyor. $ 'ın arkasına gelen harfi ya da sayıyı sabit bıraktığını biliyorum. Ama formülün genel mantığını kuramadım. Yani neden "=EĞER(B2=MİN($B$2:$E$2);1;0)" yazınca olmuyor. Bunu açıklarsanız sevinirim.

Ayrıca başka projelerde kullanmak için bunu vba da(kod olarak) nasıl yazarım. Ben birşeyler yazmaya çalışmıştım. Daha önce eklediğim dosyada vardı. Ama 1. satırdan ileriye gitmedi. Bu konuda da yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Hocam çok teşekkür ederim. Benzer formülü belki 20-30 kez denedim. "$" konulan yerleri değiştirdim, "=" ekledim, çıkardım. Yani birçok kombinasyonunu denedim ama yapamamıştım. Zannedersem iş
"=EĞER(B2=MİN($B2:$E2);1;0)" formüldeki $ koyulan yerde bitiyor. $ 'ın arkasına gelen harfi ya da sayıyı sabit bıraktığını biliyorum. Ama formülün genel mantığını kuramadım. Yani neden "=EĞER(B2=MİN($B$2:$E$2);1;0)" yazınca olmuyor. Bunu açıklarsanız sevinirim.

Ayrıca başka projelerde kullanmak için bunu vba da(kod olarak) nasıl yazarım. Ben birşeyler yazmaya çalışmıştım. Daha önce eklediğim dosyada vardı. Ama 1. satırdan ileriye gitmedi. Bu konuda da yardımcı olursanız çok memnun olurum.
$2 yazınca 2nci satırı sabitliyor.Yalnızca 2nci satır için çalışıyor sorgunuz.

VBA kodlama ile yapıldı.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim mindeg As Double, k As Byte
If Intersect(Target, Range("B2:E" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
mindeg = WorksheetFunction.Min(Range("B" & Target.Row & ":E" & Target.Row))
For k = 2 To 5
    If Cells(Target.Row, k).Value = mindeg Then
        Range("B" & Target.Row & ":E" & Target.Row).Interior.ColorIndex = 0
        Cells(Target.Row, k).Interior.Color = vbGreen
        Exit For
    End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Hocam elinize sağlık, tekrar teşekkür ederim.
Yanlız, hücrelerin birinde bir değişiklik yapıp, satırdaki min değeri değiştirdiğimde, yeşile boyanan hücre değişmiyor, sabit kalıyor. Bunun sebebi nedir acaba?

Hocam elinize sağlık, tekrar teşekkür ederim.
Yanlız, hücrelerin birinde bir değişiklik yapıp, satırdaki min değeri değiştirdiğimde, yeşile boyanan hücre değişmiyor, sabit kalıyor. Bunun sebebi nedir acaba?

5 nolu mesajda dosyayı güncelledim.

Geri