• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA Combobox

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhabalar,
Forumdaki ilk mesajım bu nedenle, eğer yazımda yada uslupta hata yapıyorsam şimdiden özür dilerim, problemim ile ilgili forumda bazı cevaplar buldum ancak yinede bu mesajı atmak istiyorum,

Şimdiye kadar vlookup, makro vs. ile excelde bir çok şey çözebiliyordum ancak artık form araçları kullanarak bazı tablo ve veri tabanlarını kullanmam gerekiyor, bu nedenle sizlerden yardım rica ediyorum,

combo box'lar ile ilgili bir sorum var Temel olarak yapmak istediğim birden çok combo box'ı birbirine bağlamak ve yapılan seçimlerin sonucunda elde edilen konfigürasyonu bir hücreye işletebilmek,
örneğin

A kolonu: Araba tipleri olsun
Renault
Ford
Volva

B Kolonu Bu markara ait farklı Motor Tipleri olsun
1.4
1.6
1.8

ancak her marka için tüm opsiyonlar bulunamıyor, yani ikinci combo box'da sadece gerekli "motor" seçenekleri gelmeli,

örneğin,

Bu seçimlere göre Renault ve 1.4 seçimi yapan birinin ödemesi gereken fiyatı nasıl yazdırabilirim,

herkese iyi bayramlar...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Alternatif olarak veri doğrulama ile hazırladığım örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

ömer Bey, Korhan Bey çok teşekkür ederim, bugün bu formüller üzerinde çalışacağım,
yapmak istedeğim Ömer Bey'inki gibi bir form ama Korhan Bey'in de aynı işlemi formüller ile yapmış olması açıkcası etkileyeci,

Merhabalar tekrar, VBA kodları olarak yazılmış aşağıdaki komutların anlamlarını ne işe yaradıklarını nasıl öğrenebilirim, önerebileceğiniz bir web dökümanı yada başka bir yol varmı ? Excel Help komutu vb. ?

Private Sub CommandButton1_Click()

Dim c As Range
Dim ilkadres As Variant
Dim Sm As Worksheet

Set Sm = Sheets("Sayfa1")

With Sm.Range("F:F")
Set c = .Find(ComboBox1.Value, , LookIn:=xlValues)
If Not c Is Nothing Then
ilkadres = c.Address
Do

If Sm.Cells(c.Row, "G") = ComboBox2.Value Then
TextBox1.Text = Sm.Cells(c.Row, "H")
End If

Set c = .FindNext(c)
Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> ilkadres
End If
End With

Sm.Range("A2") = ComboBox1.Value
Sm.Range("B2") = ComboBox2.Value
Sm.Range("C2") = TextBox1.Text

End Sub

çok teşekkürler

Combobox Veri Eşitleme

Arkadaşlar Merhaba,

sayfa1 ve sayfa2 de birer tane combobox'ım var ve ikiside aynı değerler yüklenmiş örneğin "ocak" "şubat" "mart" olsun. Ben sayfa1deki comboboxta örneğin "mart" ı seçtiğimde sayfa2 deki comboboxta otomatik olarak "mart" olsun. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Teşekkürler

Aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
    Sheets("Sayfa2").ComboBox2.Value = ComboBox1.Value
End Sub

Korhan Bey verdiğiniz kodu denediğimde, sayfa1 deki comboboxtaki değeri sayfa ikidekine yazıyor ancak, sayfa 1 de tekrar değişim yaptığımda 2. comboboxta güncelleme yapmıyor, yani sadece kodu ilk çalıştığımda işe yarıyor, daha sonraki değişimleri 2. comboboxa yansıtmıyor bunun nedeni ne olabilir?

Problem Benden kaynaklanıyormuş şimdi çözdüm sorunu, Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

Geri